H18: Camp Heureka

Aikuisten iltaa vietetään perjantaina 24.5. klo 19–24.

Liput ennakkoon 15€.
Liput ovelta 17 €, jos vielä saatavilla.

 

Huom. Museokortti, Heureka Club -vuosikortti, Kaiku-kortti tai Heurekan vapaaliput eivät käy maksuvälineenä tapahtumaan.

 

Haluatko illan ensimmäisen juoman käteesi heti saapuessasi vai haluatko ohittaa ruokajonon nälän yllättäessä? Täältä voit ostaa tervetuliaisdrinkin tai uuniperunat ennakkoon.  

Tiedeleiri-ilta aikuisille!

Meiltä kysytään usein, että miksi tiedeleirejä ei järjestetä aikuisille. Salassa pidetty syy on, että legendan mukaan Heurekan takapihan metsässä alkaa tapahtua outoja asioita, jos aikuiset päästetään tiedeleirille touhuamaan..

Me kuitenkin uskomme, että tämä on pelkkää legendaa. Siksi päätimme, että aikuisille järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yhden illan kestävä tiedeleiri.

Tätä ainutlaatuista mahdollisuutta ei kannata missata. Luvassa on mielenkiintoista tiedesisältöä sekä nostalgista kesäleiriohjelmaa. Ja ken tietää, mitä Heurekan takapihan metsässä tapahtuukaan illan hämärtyessä?

Leiri-illan ohjelma

Tapahtuman ohjelma järjestetään sisä- ja ulkotiloissa.
Ohjelma täydentyy leiri-iltaan saakka ja siihen voi tulla muutoksia.

Ulkona järjestettävä ohjelma

Pukeudu ulkona järjestettävään ohjelmaan sääolosuhteiden mukaisesti.

Vaahtobileet

Leirikasteessa musiikki soi ja vaahto lentää! Varaudu lievään kastumiseen ja ota halutessasi mukaan vaihtovaatteet ja/tai pyyhkeen.

Vaahtobileet järjestetään yhteistyössä Bileet.fi kanssa.

Klo 20-23.30

Batiikkivärjäys

Löytyykö sinulta esimerkiksi puhdas, vaalea t-paita, sukat tai kangaskassi, joka kaipaisi pientä tuunausta? Tämä järjestyy leiri-illan batiikkivärjäys-työpajassa. Tuo mukanasi värjäykseen sopiva puhdas ja vaalea kangas, värjää se, jätä se tapahtuman ajaksi kuivumaan ja vie se illan päätteeksi mukanasi kotiin.

Jos oma kangas jää kotiin, voit myös hyödyntää leiri-iltana saamaasi kangaskassia värjäykseen!

Klo 19–23.30

Legendan lepytys

Leirilegendan mukaan Heurekan takapihan metsässä alkaa tapahtua outoja asioita, jos aikuiset päästetään tiedeleireille touhuamaan. Ei kuitenkaan ole syytä huoleen! Legendan lepytys -työpajassa varmistamme, että legenda ei pääse valloilleen. Kuka teidän porukasta uskaltaa lähteä metsään lepyttämään legendaa muiden ohjeistaessa metsän reunalta?

Klo 19–23.30

  • Ränniralli

    Tule rakentamaan balsasta itsellesi vene ja kisaa se voittoon! Kerran tunnissa annamme palkinnon kuluneen tunnin nopeimmalle rännisankarille! Luvassa mahtavia palkintoja.

    Klo 19–23.30

  • Rakkausyrttien maistatus

    Anna Nyman luennoi auditoriossa aiheesta Rakkausrohtoja lähiluonnosta. Tämän jälkeen hän siirtyy ulkona sijaitsevan hyötykasvipolun juurelle maistattamaan rakkausyrttejä. Suosittelemme, että koet illan aikana molemmat!

    Klo 21–23

  • Tykkisankari

    Tule testaamaan tähtäystaitojasi! Tässä työpajassa pääset ampumaan ilmapainetykillä tennispalloja maaliin - jos onnistut.

    Klo 21–23.30

Sisällä järjestettävä ohjelma

Heurekan näyttelyt ovat myös avoinna normaalisti koko tapahtuman ajan.

Open Mic: Kummitustarinat

Mikä olisikaan leiri-ilta ilman kummitustarinoita tai muita legendoja? Tule kertomaan paras tarinasi muille leiriläisille! Ilmoittautuminen esiintymisvuoroon tapahtuu paikan päällä.

Open Mic järjestetään yhteistyössä Helsinki Poetry Connection ry:n kanssa.

Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

  • Tutki ötököitä -työpaja

    Ötökät ovat tärkeä osa kesää ja leirejä. Miltä ne näyttävätkään läheltä? Tule tarkkailemaan niitä mikroskoopilla.

    Klo 19–23.30

  • Kohdeyhteistyö

    Yön ääniä -tietovisa

    Tiedettä pallolla -kohteella kuunnellaan erilaisia yön ääniä ja arvataan, mitä ne ovat.

    Tietovisa järjestetään non-stop koko illan ajan. Yksi erä kestää määrittelemättömän ajan.

  • Rakkausrohtoja lähiluonnosta

    Luennoitsijana Anna Nyman.

    Klo 19.45 ja 20.30.

  • Sukellus myyttiseen metsään

    Luennoitsijana Katariina Krabbe.

    Luennot klo 21.15 ja 22.00.

Planetaarioelokuvat

Parallel Universe
Yöperhoset

Tarkemmat esitysajat julkaistaan myöhemmin.

Planetaarioelokuvaan varataan oma paikka planetaarion edustalta löytyvältä infonäytöltä. Varaaminen onnistuu skannaamalla QR-koodi omalla puhelimella. Voit varata useampia paikkoja kerralla (max. 10). Saat varauksesta varausvahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun saavut esitykseen, näytä puhelimestasi varausvahvistuksessa oleva QR-koodi planetaarion ovella asiakaspalveluhenkilölle. Saavuthan planetaarion ovelle hyvissä ajoin, viimeistään noin 10 minuuttia ennen esityksen alkua.

Tiederavintola

Tiederavintolalla on sisätiloissa ravintolatilan lisäksi kaksi erillistä juomapistettä sekä ulkotiloissa kaksi juomapistettä. Juomapisteeltä saat mukaasi kestomukin, joka on käytössäsi koko tapahtuman ajan.

Nälän yllättäessä Tiederavintolan maukkaat uuniperunat pelastavat illan. Tarjolla on sekä kasvis- että lihavaihtoehto.