Rakastumisen tiedettä Heurekassa 13.2.

Valmistaudu ystävänpäivään Heurekassa tieteen äärellä!

Lauantaina 13.2. kello 18–22 koko tiedekeskuksesta tulee K18-aluetta, kun valmistaudutaan vastaanottamaan Valentinen päivää. Varatuille ja kumppania etsiville on tarjolla eriväriset rannekkeet.

Harjoittele aikuisten illassa hurmaavia iskurepliikkejä flirttikoulussa teatterin ammattilaisten kanssa, kokeile kansanperinteen lemmentaikoja, laula rakkauslauluja karaokessa,
värkkää ja rakenna väriseviä munia Ideaverstaspisteellä ja tarkastele eläviä siittiöitä mikroskoopin avulla. Nostattaako ruoka intohimon? Tarjolla myös uskaliaita ruokareseptejä rakastuneille.

Tuo mukanasi Vantaalle sijoittuva hääkuva, niin olet mukana kaupunginmuseon arvonnassa!

Kohtaatko tulevan kumppanisi Otatko riskin? -näyttelyssä tai vietätkö kaveriporukalla hauskan illan talviurheiluteemaisessa uutuusnäyttelyssä Suksi Heurekaan? Planetaariossa kurkistetaan Yöperhosten salattuun maailmaan – miten yöperhoset tekevät sen?

Elokuvan esitykset kello 18.30, 19.15, 20.00. 20.45 (135 paikkaa).
Auditoriossa kello 19, 20 ja 21 Hotelli-ja ravintolamuseon tutkija Kati Mustola: Homohimoa - muistoja sateenkaariravintoloista ja Vantaan kaupunginmuseon amanuenssi Anna Kangas: Vantaa rakkauden kartalla.

Liput tapahtumaan ovelta 15 euroa tai verkkokaupasta täältä. Lipun hintaan kuuluvat kaikki tiedekeskuksen näyttelyt ja illan aikana esitettävä Yöperhosten salattu maailma -planetaarioelokuva.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon, Hotelli- ja ravintolamuseon, Teatterimuseon ja KSF Entertainment Groupin kanssa. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Tapahtuman viralliset jatkot pidetään Citykäytävällä sijaitsevassa Iloisessa katupojassa, Helsingissä.
 

Ruoka- ja juomareseptejä lempeä nostattamaan

Kama Sutran lemmenjuomaresepti
Sekoita kirkastettua voita, hunajaa, sokeria, lakritsia, kuminan mehua ja maitoa. Makea lemmenjuoma herättää rakkauden ja ylläpitää elämää.
 
Japanilainen sushilempi
Syötä sushia rakkaallesi; hyvien rasvahappojen lisäksi vahva wasabi saa veren kohahtamaan suonissa.


 
Sormimakeaa rakastetulle
Yhdistelemällä eri afrodisiakkeja saadaan lisätehoa, johon voi vielä liittää sopivan tilanteen. Suklaaseen kastettujen mansikoiden syöttäminen suoraan toisen suuhun on lemmenruokaa makeimmillaan.
 
Munat pesässä
Vuoan pohjalle levitetään perunasosetta ja siihen kaivetaan kuoppia. Niihin pannaan vuorotellen paistettuja kokonaisia herkkusieniä ja kananmunia, ja paistos peitetään juustoraasteella ja paistetaan kullanruskeaksi. Ruoka syötetään rakastetulle.
 
Petetyn naisen sosekeitto
Pilko purjoja, porkkanoita, nauriita, sipuleita, valkosipulin kynsiä, varsiselleriä ja perunoita ja keitä kypsäksi. Raaka-aineita tärkeämpää on soseutusväline: muussaa juurekset seksilelullasi ja nauti.
 
Pikkuisen punaviiniä
Punaviini kiihdyttää verenkiertoa ja lisää estrogeenin määrää kehossa. Joidenkin tutkimusten mukaan alkoholi tekee sinkuista parempia suutelijoita. Alkoholi tuo halun, mutta vähänkin liika määrä vie kyvyn.


 
Lemmenjuoma lehmuksenkukista

Hauduta kourallinen kuivattuja lehmuksenkukkia kiehahtaneessa vedessä, lisää puolikas sitruunan mehu ja hunajaa. Vahva ja makea juoma nautitaan yhdessä.
 
Vahvistava lemmenjuoma
Kun lemmenleikeistä taukoaa, uusia viritellessä voi nauttia kahdesta appelsiinista ja hyvin tuoreesta munankeltuaisesta vatkatun juoman, joka makeutetaan hunajalla ja maustetaan tilkalla kermaa.
 
LISÄTIETOA LEMMENRUOISTA:
 Jaakko Hämeen-Anttila ja Venla Rossi: Nälästä nautintoihin
Roustan, Anita: Rakastavaisten keittokirja
Jorma ja Leena-Maija Palo: Rakkaudesta seksiin
Mirva Saukkola: Lemmenruokaa
Vesa Toivanen: Hurmurin keittokirja

Tee se itse – värisevä muna


Tarvitset värisevän munan tekoon nämä tarvikkeet: muovinen pääsiäismunakotelo, moottori, epäkeskinen kappale. Lisäksi sakset ja pora.
 

Tee vibraattorisi näin:

1: Poraa muoviseen pääsiäismunakoteloon reikä johdoille.

2: Ujuta paristokotelon johdot munan sisälle.

3: Liitä johdot moottorin napoihin. Järjestyksellä ei ole väliä.

4: Kiinnitä jokin epäkeskinen kappale moottorin karaan.

5: Valmista tuli!