Suksi Heurekaan!

Hiihdä kuin Mieto, lämää kuin Selänne ja liidä kuin Nykänen!

Tiedätkö miltä ampumahiihdossa tuntuu tähtääminen, kun alla on sykkeen nostanut hiihtoetappi? Entä kuinka paljon tasapainoa ja voimaa vaaditaan pujottelussa? Heurekan uutuusnäyttelyssä voit heittäytyä talviurheilijaksi ja kokeilla itse! 

Heurekassa 9. helmikuuta 2016 avautuva Suksi Heurekaan! -näyttely vie kävijän lukuisten vauhdikkaiden ja hauskojen talviurheilulajien pariin. Talviurheilunäyttely tarjoaa kaikenikäisille kävijöille mahdollisuuden kokeilla lajeja mäkihypystä taitoluisteluun ja kelkkailusta ampumahiihtoon.


Lumilautailu on yksi näyttelyn vauhdikkaista lajeista.

Huom! Rakennustöiden vuoksi näyttelystä on poistettu muutamia näyttelykohteita!

Näyttelyssä esillä 20 eri näyttelykohdetta

Näyttely esittelee monipuolisesti talviurheilua ja talviurheilukulttuuria sekä talven eri ilmiöitä. Pääset testaamaan taitojasi noin 20 eri näyttelykohteella – esimerkiksi mäkihyppääjänä Holmenkollenilla tai taitoluistelijana oikeaan kilpapukuun sonnustautuneena. Voit myös muistella ikimuistoisia talviurheiluhetkiä, ihailla jääkiteitä sekä kokeilla kykyjäsi urheiluselostajana.

Voit joko kehittää omia taitojasi eri lajien parissa tai kisailla nopeudessa, tasapainossa ja tarkkuudessa kaverin kanssa. Näyttely ei kuitenkaan ole pelkkää urheilua. Kävijälle on tarjolla muutakin talvista hauskanpitoa, kuten iglun rakentamista ja lumipallojen tarkkuusheittoa

Syöksylasku
Pysytkö pystyssä hurjalla syöksylaskuradalla, vai päätyykö laskusi turvaverkkoon?

Ampumahiihto
Hiihdä ampumapaikalle niin kovaa kuin pääset ja keskity sen jälkeen tähtäykseen. Pääsetkö jatkamaan matkaa maaliin, vai joudutko sakkokierrokselle?

Kelkkailu
Kelkkailu ei ole nössöjen laji! Hyppää kelkkaan, kerää kunnon vauhti ja pidä kelkka optimaalisella radalla.


Jääkiekkoa vai taitoluistelua? Näyttelyssä voi ottaa kaverin kanssa selostuskisan.

Heureka on toteuttanut Pohjoismaita kiertävän Suksi Heurekaan! -näyttelyn yhdessä Kööpenhaminan Experimentarium- ja Bergenin VilVite- tiedekeskusten sekä Tukholman Tekniska museet -museon kanssa.

Tule viettämään hauska päivä talvisen liikunnan parissa!

Suksi Heurekaan! -näyttely on esillä 9.2.2016-15.1.2017

Näyttelyn yhteistyökumppaneita Heurekassa ovat Lahti 2017 ja Polar Electro Finland Oy.

 

Kuvagalleria näyttelystä