Tapahtumat

Lue lisää tapahtumasta klikkaamalla tapahtuman nimeä.

Antaisitko verinäytteen vampyyrille? Kiinnostaako hirviöiden historia? Koe kammottava K18 Halloween-ilta Heurekassa perjantaina 4.11. Pyhäinpäivän aattona Heurekassa annetaan tieteelinen näkökulma kauhuun. Teroita hampaasi, nappaa mukaan luutasi, paljasta todellinen luontosi ja kiidä viitta hulmuten paikalle!

Kohtaa fobiasi – miksi pelkäämme sitä, mitä pelkäämme, ja miksi haluamme pelätä? Luvassa asiantuntijaesityksiä muun muassa hirviöiden historiasta ja Halloweenista. Mikä saa ihmissudet ulvomaan ja elävät kuolleet kaivautumaan haudoistaan? Mikä on  mielikuvitusta, mikä biologiaa tai fysiologisia ilmiöitä?

Planetaariossa ja laboratorioissa on koko illan teemaan sopivaa erityisohjelmaa. Uskallatko osallistua esimerkiksi vampyyrin vetämään verilaboratorioon?

K18-illassa 4.11. kello 19–24 Heurekan näyttelyt ovat avoinna. Aikuisten illan ajan koko Heureka on anniskelualuetta. Liput 15 e.  Osta lippusi ennakkoon tästä!
Vapaaliput eivät käy tähän tapahtumaan.

Illan tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.

Heurekaan ei tarvitse tulla rooliasussa, mutta voi olla viisasta yrittää sulautua joukkoon... parhaat asut palkitaan!

Antaisitko verinäytteen vampyyrille? Kiinnostaako hirviöiden historia? Koe kammottava K18 Halloween-ilta Heurekassa perjantaina 4.11.

Heureka on mukana Helsingin Kirjamessujen Tiedetorilla torstaina 27.10 ja perjantaina 28.10. Helsingin Messukeskuksessa.

Torstain ohjelma

10.30-11.00 Tiedeshow Pop-up Heureka
11.00-11.30 Eläin ja ihminen – mikä meitä yhdistää? Evoluutiobiologi, tiedetoimittaja Helena Telkänranta tutkii sitä, mitä voimme ymmärtää eläinten käyttäytymisestä. Mitä tunteet tai ajattelu oikeastaan ovat? Telkänrannan teos Millaista on olla eläin? oli vuoden 2015 Tieto Finlandia –ehdokkaana. Uutuusteos Eläin ja ihminen kertoo uuden tutkimustiedon valossa, mitä ihmisten erityispiirteiksi uskottuja ominaisuuksia esiintyy myös eläimillä - ja mistä pohjimmiltaan johtuvat ihmisen ja muiden eläinlajien väliset erot. Helena Telkänranta on havainnoinut tutkimustaan varten erityisesti Heurekan koripallorottia. Yhteistyössä Heureka ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Perjantain ohjelma

10.30-11.00 Tiedeshow Pop-up Heureka
11.00-11.30 Käänteentekevät oppikirjat.  Keskustelemassa Pirjo Hiidenmaa, Markku Löytönen ja abit Helsingin Norssista.
Haastattelijana Paula Havaste Heurekasta. Yhteistyössä Heureka ja Suomen tietokirjailijat ry.

Heureka on mukana Helsingin Kirjamessujen Tiedetorilla to 27.10 ja pe 28.10. Helsingin Messukeskuksessa. Luvassa muun muassa jännittävä tiedeshow!