Tapahtumat

Heurekassa tapahtuu:

Avaruus- ja seksimatka

Avaruus- ja seksimatka jatkuu 9.5.

Avaruus- ja seksimatka -tapahtuma, nimeltään ”Supernova”, järjestetään lauantaina 9.5. kello 19-23 Heurekassa. Aikuisten illassa voi näyttelyiden lisäksi kokea elekronista musiikkia planetaariossa, 11-kollektiivin kuvajournalistien näyttelyitä, ohjattua speed-deittailua, live-tiedelehti Poltteen toinen numero ja tiedeshowta.

Tilaisuus on K-18 ja lippujen hinta on 24 €. Osta liput nyt Heurekan verkkokaupasta http://www.heureka.fi/fi/ostaliput tai tapahtumapäivänä lippukassalta.
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Long Play, 11-kollektiivi ja tiedekeskus Heureka.

Lue lisää

 

Avaruus- ja seksimatka

Avaruus- ja seksimatka -tapahtuma, nimeltään ”Supernova”, järjestetään lauantaina 9.5. kello 19-23 Heurekassa. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.

Parkouria Heurekassa

Mitä on parkour? Urheilulaji, jossa pyritään luovaan ja katkeamattomaan sulavaan liikkeeseen jokapäiväisessä ympäristössä. Hypitään siis kirjaimellisesti seinille, käytetään kaupungin kaiteita, kiviä ja muureja, joiden yli ja ympäri tehdään taiturillisia loikkia ja hyppyjä. Parkouria voivat harrastaa kaiken ikäiset eikä se vaadi erikoisvälineitä. Tärkeintä on aloittaa varovaisesti, taito kertyy kokemuksen mukana. Helpointa on aloittaa lähtemällä kokeneempien mukaan katsomaan, mistä on kysymys.

Tapahtuman Heurekan Kivipuistossa järjestävät yhteistyössä Heureka, Parkourkeskus ja parkour-yhdistys. Tapahtuma on osa Vantaan Kaupunkijuhlien ohjelmaa.

Lisätietoja:
Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015 375

Vantaan kaupunkijuhlat

Parkouria Heurekassa

Heurekan Kivipuistossa  esitellään parkouraamista, vauhdikasta esteiden yli liikkumista lauantaina 16.5. kello 13-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.

Tikas

Kuvassa TIKAS esillä Helsingin Tieteen päivillä tammikuussa 2015.

TIKAS on lyhennys opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta Ideaverstas ja tiedekasvatus -hankkeen nimestä. TIKAS käynnistyi 1.1.2014 ja päättyy 31.12.2015.

TIKAS-hankkeessa käytetään lisäketodellisuutta (Augmented Reality Technology) arjen ilmiöiden selittämiseen. Lisäketodellisuuden avulla voi nähdä samanaikaisesti varsinaisen todellisuuden sekä virtuaalilasien avulla todellisuuteen lisättyjä, animoituja tai muita virtuaalisia elementtejä. Aiheena on ilmastonmuutos.

Välineet mahtuvat pieneen matkalaukkuun ja ovat liikuteltavissa, joten TIKAKSEEN voi tutustua Heurekan lisäksi Tieteen päivillä eri puolilla Suomea, Arktikumissa ja tallinnalaisessa Avastuskeskuksessa, jotka ovat hankkeen partnereita.

Hankkeen ytimenä ovat oppikokonaisuudet, jotka sopivat sekä eri luokka-asteiden tuntisuunnitelmiin että avoimen oppimisen kohteiksi kaikenikäisille. Hankkeen pedagogista asiantuntijuutta edustaa Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen Tiedekeskuspedagogiikan yksikkö, ja partnerina on mukana myös Ylioppilastutkintolautakunta. Lisäketodellisuuskohdetta suunnittelee ja toteuttaa tamperelainen KILT oy.

Lisätietoa tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi

 

Tikas

OKM

Tikas

TIKAS on lyhennys opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta Ideaverstas ja tiedekasvatus -hankkeen nimestä. TIKAS käynnistyi 1.1.2014 ja päättyy 31.12.2015. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.