Tapahtumat

Lue lisää tapahtumasta klikkaamalla tapahtuman nimeä.

Tiedeteatteri

Heurekan näyttävä ja vauhdikas tiedeshow voitti International Science Show Cupin. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui yhteensä kuusi tiedekeskusta.

Virossa 23.–25.9. käytyyn tiedekeskusten väliseen mittelöön osallistui tänä vuonna yhteensä kuusi joukkuetta Yhdysvalloista, Ukrainasta, Suomesta, Skotlannista, Puolasta sekä Virosta. Suomea kilpailussa edustivat tiedekeskus Heurekan innoittajat Harri ”Heko” Montonen ja Jessica Salo. Heurekan voitokkaissa esityksissä ”Cool Fire” ja ”A Day in Life” nähdään mm. tulella ja nestetypellä tehtyjä näyttäviä tiedetemppuja. Cool Fire on tuliaiheinen 14 minuuttia kestävä vauhdikas tiedeshow, joka etenee tulikuuman musiikin tahdissa. A Day in Life -esitys puolestaan on 30 minuuttia kestävä draamallinen esitys niistä hetkistä, jolloin lapsi oppii fysiikan perusasioita – yllättävää juonenkäännettä unohtamatta.

Tiedeshowt Heurekan auditoriossa:
To 8.10. klo 10 A Day in Life, klo 12 Cool Fire
La 10.10. klo 12 A Day in Life, klo 14 Cool Fire
Ti 13.10. klo 11 A Day in Life, klo 13 Cool Fire
To 15.10. klo 13.30 A Day in Life, klo 15 Cool Fire
 
Cool Fire, käsikirjoitus: Heko Montonen, Nina Rinkinen ja Jessica Salo.
A Day in Life, käsikirjoitus: Heko Montonen ja Jessica Salo.
 
Heurekan tiedeteatterin päätukija on Oy Aga ab.

Lisätietoja esitysten sisällöistä:
Pääinnoittaja Harri ”Heko” Montonen, harri.montonen@heureka.fi, 040 901 5267.

Esitykset ovat maksuttomia.

Tiedeteatteri

Heurekan näyttävä ja vauhdikas tiedeshow voitti International Science Show Cupin 25.9.2015. Voitokas tiedeshow on mahdollisuus nähdä Heurekan auditoriossa 8.-15.10.

Tiedetori

Pop-up Heurekan tiedeshow avaa Tiedetorin sekä torstaina 22.10. että perjantaina 23.10. kello 11.00.
Torstaina Heurekan ohjelmana on myös kello 11.30-12.00 tietokirjailija ja tutkija Helena Telkänrannan esitys Millaista on olla eläin? Eläinten tunteita on tutkittu mm. Heurekan koripallorotilla, mutta Kirjamessuilla mukana on Mimi-koira.
Perjantaina Pop-up Heurekan jälkeen Tiedetorin ohjelmassa on kello 11.30-12.00 tietokirjailija ja toimittaja Elina Grundström. Hän kertoo siitä, miten kirjoitetaan hyvä teksti.

TIEDETORI (Takauma-lava 22.–23.10.2015)

22.10.

Klo 11.00–11.30
Pop-Up Heureka

Klo 11.30–12.00
Millaista on olla eläin?
Mitkä eläimet ovat älykkäimpiä? Millä eläimillä on tunteita? Helena Telkänrannan mukaansatempaava katsaus kirjaan Millaista on olla eläin? ja uusin tieto eläinten kokemusmaailmasta, jota tutkitaan Suomessakin mm. Heurekan koripallorotilla. Esityksessä mukana Mimi-koira.

23.10.

Klo 11.00–11.30
Pop-Up Heureka

Klo 11.30–12.00
Miten kirjoitetaan hyvä teksti?
Hyvä teksti ei synny wikiä googlettamalla, vaan vaatii suunnittelua ja kunnon juonen. Tietokirjailija ja toimittaja Elina Grundström esiintyy Tiedetorilla Heurekan ja Suomen tietokirjailijat ry:n kutsumana.
 

Kaikki Heurekan ohjelmat Tiedetorilla sopivat paitsi aikuisille myös koululaisille.
Lisätietoa muusta Tiedetorin ohjelmasta löydät täältä.

Tiedetori

Pop-up Heurekan tiedeshow avaa Tiedetorin sekä torstaina 22.10. että perjantaina 23.10. kello 11.00.

TIKAS

Tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaan pääsee tutustumaan Tikas-projektin vierailulla Tallinnassa Energia Avastuskeskuksessa 26.-28.10.

Yleisölle avoimista tilaisuuksista lisätietoa Energia Avastuskeskuksen verkkosivuilta.

TIKAS

Tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaan pääsee tutustumaan Tikas-projektin vierailulla Tallinnassa Energia Avastuskeskuksessa 26.-28.10.

TIKAS

Tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaan pääsee tutustumaan Tikas-projektin vierailulla Rovaniemellä 19.-20.11.

Projektia esitellään kouluissa ja Lapin yliopistossa, 20.11. kello 10-13 suurelle yleisölle.

Lisätietoa esityspaikasta myöhemmin Arktikumin verkkosivuilla.

TIKAS

Tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaan pääsee tutustumaan Tikas-projektin vierailulla Rovaniemellä 19.-20.11.

Nuorten ilmastohuippukokous

Nuorten ilmastohuippukokous Heurekassa 26.11.2015

Heurekassa pidetään järjestyksessään neljäs Nuorten ilmastohuippukokous 26.11.2015. Tapahtuma kokoaa yhteen 8.-luokkalaisia ympäri Suomen pohtimaan yhdessä asiantuntijoiden ja toistensa kanssa, kuinka ilmastonmuutosta voidaan hillitä omassa  koulussa paikallisesti. Tämän vuoden teemoja ovat Uusiutuva energia, ruoka ja energiatehokkuus.

Kokouspäivän tuloksena jokainen ryhmä nuoria vie kotiseudulleen toteuttamiskelpoisen projektisuunnitelman, jonka avulla edesautetaan ilmastomuutoksen hillitsemistä. Mukaan ilmoittautuneet koulut sitoutuvat toteuttamaan projektin ja raportoimaan sen edistymisestä ja toteuttamisesta muille osallistuville ryhmille kevätlukukauden aikana.

Mukaan valitaan kolme 8. luokan oppilasta, opettaja ja rehtori yhteensä 20 koulusta. Kerää innostuneiden oppilaiden joukko koulun ympäristöryhmästä, oppilaskunnasta tai jonkin valinnaisaineen porukasta. Maksuton päivä sisältää mukaan valittujen oppilaiden ja opettajien aamupalan, ohjelman, lounaan sekä Heurekan näyttelyliput. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville korvataan lisäksi matkakulut.

Valitse teille sopiva teema, perehdy aiheeseen etukäteen ja ilmoita oppilaasi mukaan maksuttomaan tapahtumaan 30.9. mennessä. Ilmoittautumislomake.

Yhteistyössä:

WWF

Schneider

Nuorten akatemia

Ilmari

Ulkoministeriön kehitysviestintä
 

Nuorten ilmastohuippukokous

Miten teidän koulussanne ehkäistään ilmastonmuutosta paikallisesti? Yläkoululaiset kehittelevät ideoita asiantuntijoiden kanssa.

Biotalouden yö

Koe ja kokeile, haista ja maista biotalous!

Vuoteen 2030 mennessä tarvitsemme 50 % nykyistä enemmän ruokaa, 45 % enemmän energiaa, 30 % enemmän vettä. Millaisia ratkaisuja tiede ja teknologia luovat tulevaisuuden Suomeen ja koko maailmalle?

Kaikenikäisten Biotalouden yö -tapahtumassa on esityksiä, työpajoja ja laboratoriokokeita suomalaisen bio-osaamisen monilta alueilta. Söisitkö härkäpapuja vai heinäsirkkaa? Tekisitkä biopolttoainetta tai joulukuusen mikrolisäystä?

Maksuttomassa tapahtumassa 4.12.2015 on ohjelmaa aamukymmenestä keskiyöhön. Erityisohjelmaa myös kouluryhmille. Lue lisää kouluryhmien erityisohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan.

Tapahtuman koko ohjelma tulee tälle sivulle 1.11.2015.

Biotalouden yö

Koe ja kokeile, haista ja maista biotalous! Maksuttomassa tapahtumassa 4.12.2015 on ohjelmaa aamukymmenestä keskiyöhön.