Tapahtumat

Heurekassa tapahtuu:

Tikas

Kuvassa TIKAS esillä Helsingin Tieteen päivillä tammikuussa 2015.

TIKAS on lyhennys opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta Ideaverstas ja tiedekasvatus -hankkeen nimestä. TIKAS käynnistyi 1.1.2014 ja päättyy 31.12.2015.

TIKAS-hankkeessa käytetään lisäketodellisuutta (Augmented Reality Technology) arjen ilmiöiden selittämiseen. Lisäketodellisuuden avulla voi nähdä samanaikaisesti varsinaisen todellisuuden sekä virtuaalilasien avulla todellisuuteen lisättyjä, animoituja tai muita virtuaalisia elementtejä. Aiheena on ilmastonmuutos.

Välineet mahtuvat pieneen matkalaukkuun ja ovat liikuteltavissa, joten TIKAKSEEN voi tutustua Heurekan lisäksi Tieteen päivillä eri puolilla Suomea, Arktikumissa ja tallinnalaisessa Avastuskeskuksessa, jotka ovat hankkeen partnereita.

Hankkeen ytimenä ovat oppikokonaisuudet, jotka sopivat sekä eri luokka-asteiden tuntisuunnitelmiin että avoimen oppimisen kohteiksi kaikenikäisille. Hankkeen pedagogista asiantuntijuutta edustaa Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen Tiedekeskuspedagogiikan yksikkö, ja partnerina on mukana myös Ylioppilastutkintolautakunta. Lisäketodellisuuskohdetta suunnittelee ja toteuttaa tamperelainen KILT oy.

Lisätietoa tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi

 

Tikas

OKM

Tikas

TIKAS on lyhennys opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta Ideaverstas ja tiedekasvatus -hankkeen nimestä. TIKAS käynnistyi 1.1.2014 ja päättyy 31.12.2015. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.