Tapahtumat

Heurekassa tapahtuu 2014:

Thinkfest

Thinkfest juhlii tiedettä, oppimista ja ajattelua. Helsingin yliopiston alumnien tapahtumapäivä on osa Thinkfest – ajattelun ja tieteen kaupunkifestarit -tapahtumaa. Helsingin yliopiston alumneille alennuskupunki Heurekaan.

Lisätietoja

http://thinkfest.helsinki.fi/

Thinkfest

Kaikille avoin ajattelun ja tieteen kaupunkifestivaali Thinkfest valtaa Helsingin yliopiston keskustakampuksen 4.–6.9.2014.

Lisäketodellisuus

Kuinka kaasumolekyylit liikkuvat? Entä miten lentokone pysyy ilmassa? Tervetuloa tutkimaan näitä ilmiöitä ja niiden takana olevaa tiedettä lisätyn todellisuuden avulla. Näyttelylipun ostaneet kävijät pääsevät kokeilemaan TIKAS-projektin kohteita Heurekan aulassa 13.9. kello 12-16. Kohteita pilotoidaan myös 26.10. kello 12-16 ja 16.11. kello 12-16.

Tiedekasvatusta ideaverstaassa -hanke (TIKAS) selittää arkielämästä tuttuja ilmiöitä, auttaa ymmärtämään tieteellisen prosessin kulkua ja vahvistaa luovaa ongelmanratkaisukykyä. Havainnollistamisen apuna käytetään lisättyä todellisuutta. Lisäketodellisuus tai lisätty todellisuus, (engl. Augmented reality) viittaa näkymään, johon on lisätty tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä. Lisätyn todellisuuden kohteita tarkastellaan silmälasien, älypuhelimen tai tabletin kautta. Laitteiden avulla olemassa olevaan ympäristöön lisätään keinotekoista, tietokoneella tuotettua tietoa kuten kuvaa, ääntä, videoita, tekstiä tai GPS- informaatiota.

Lisäketodellisuus

Kuinka kaasumolekyylit liikkuvat? Entä miten lentokone pysyy ilmassa? Tervetuloa tutkimaan näitä ilmiöitä ja niiden takana olevaa tiedettä lisätyn todellisuuden avulla.

Liikenneturva

Mitä aivot ovat ja miksi ne pitää suojata? Pue kananmunalle kypärä ja kokeile, suojaako kypärä kolhuilta, kun se pudotetaan lattialle. Paljon puuhaa pienille ja isommille reaktionopeuksista, turvallisuudesta ja muusta liikenteeseen liittyvistä asioista! Tervetuloa! Tapahtuma on maksuton näyttelylipun ostaneille.

Liikenneturva

Suojaako kypärä kolhuilta? Pue kanamunalle kypärä, pudota se lattialle ja katso kuinka käy!

Markus Hotakainen

Planetaarion alustava ohjelma, muutokset mahdollisia:

Klo 11.00 Tuukka Perhoniemen live-esitys
Klo 11.45 Avaruusteknologia arjessamme
Klo 12.30 Kaksi pientä lasinpalaa
Klo 13.15 Avaruuden ikkunat
Klo 14.00 Markus Hotakaisen live-esitys
Klo 15.00 Tuukka Perhoniemen live-esitys
Klo 16.00 Avaruusteknologia arjessamme

Markus Hotakainen

Suosittua avaruusviikonloppua vietetään 4.-5.10.2014. Planeleffat ja -esitykset maksutta näyttelylipun ostajille!