Tapahtumat

Heurekassa tapahtuu:

Kanteletar

KANTELETAR-PERHETAPAHTUMA HEUREKASSA 26.4. klo 12-16

Kanteletar täyttää 175 vuotta, ja sen kunniaksi runokirja herää henkiin Heurekan perhetapahtumassa. Ajaton-klubin konserteissa kello 13, 14 ja 15 yleisö voi osallistua runolauluun tekstit apunaan, ja vieraana on Eeva-Leena Pokela. Yhdessä lauletaan Kantelettaren runoja, ja työpajoissa kello 12-16 voi tutustua runojen kieleen ja aiheisiin värittäen, piirtäen ja tekstaten. Työpajoissa voi kokeilla mm. kanteletta, munniharppua ja muita kansanomaisia soittimia omin sormin. Perheen pienimmille käpylehmä-työpaja!

Tapahtuman yhteistyökumppanina on Shamu-yhtye, joka koostuu Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmästä valmistuneista ja siellä opiskelevista musiikin ammattilaisista. He ovat perehtyneet suomalais-ugrilaisen alueen vanhoihin laulu- ja soittotapoihin ja löivät itsensä läpi toissavuonna laulamalla läpi Kalevalan. Tänä vuonna on Kantelettaren läpilaulannan vuoro Ajaton-klubin merkeissä!

Tapahtumaan ja sen konsertteihin on vapaa pääsy. Heurekan näyttelyihin tarvitaan pääsylippu.
 
Shamu-yhtye:
Heidi Haapoja – laulu, huilut, kellot
Lotta Hagfors – laulu, lyömäsoittimet, kantele, kellot
Amanda Kauranne – laulu, lyömäsoittimet, munniharppu, kellot
Emmi Kuittinen – laulu, kantele, kellot
Minna-Liisa Tammela – laulu, jouhikko, kellot
Sanne Tschirpke – laulu, puhaltimet, munniharppu, kellot
Kirsi Vinkki – jouhikko, viulu, laulu, kellot
 

Kanteletar

Kanteletar-perhetapahtuma 26.4. klo 12-16. Kanteletar täyttää 175 vuotta, ja sen kunniaksi runokirja herää henkiin Heurekan perhetapahtumassa. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.