Tapahtumat

Heurekassa tapahtuu 2014:

Lasten liikuntaseikkailurata on Heurekan edustalla 10.6.-17.8. tiistaista sunnuntaihin kello 10.30-16. Mukaan pääsevät kaikki lapset vanhempiensa kanssa. Vihreän Halisko-liskon lisäksi paikalla on liikuntaradan ohjaajia, joilta voi saada kannustusta vaikkapa puujaloilla kävelyyn. Rankkasateen sattuessa radan sijaan on liikuntatuokioita Heurekan aulassa. Maksuttoman Halisko-tapahtuman järjestävät yhteistyössä TUL ja Heureka.

Lasten liikuntaseikkailurata on Heurekan edustalla 10.6.-17.8. tiistaista sunnuntaihin kello 10.30-16.00.

Helsingin yliopisto tarjoaa yhteistyössä Tiedekeskus Heurekan ja arkeologi, FM Jan Fastin kanssa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua arkeologiseen kaivaustyöhön kesällä 2014.

Ajankohta:
Kaivaukset toteutetaan ajalla 28.7.–3.8.2014 klo 9–16. Jokaiselle päivälle otetaan mukaan 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM. kaivauksille ei ole enää paikkoja jäljellä.

Kaivauskohteena oleva Vantaan Jokiniemi on merkittävin ja laajin kampakeraaminen asuinpaikka Etelä-Suomessa. Jan Fast ja Heureka toteuttivat paikalla ensimmäiset yleisökaivaukset vuosina 1990–1994. Esinelöydöt ovat olleet ensiluokkaisia, mm. savesta muotoiltuja ihmisfiguureja, palamatonta luuaineistoa (mm. pyöriäinen) ja erittäin monipuolinen kiviesine- ja saviastianpala-aineisto. Heinäkuussa 2014 kaivausten päättymisestä tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta.

Osallistumismaksu kaivauksille:
Osallistumismaksu on 60 euroa, joka sisältää kaivaustyöhön osallistumisen yhden päivän ajan, Jan Fastin ennakkoluennon, ohjeistuksen, työvälineet, lounaan ja pääsylipun Heurekaan kaivauspäivänä. Kaikki kaivauksiin osallistuvat henkilöt ovat kaivauksen aikana vakuutettuja tapaturmien varalta. HUOM. tapahtuma on jo täynnä.

Lisätietoja:
Kaivauksia koskevat kysymykset voi esittää osoitteella jokiniemenkaivaukset@heureka.fi
Valitettavasti emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Terveisin
Arkeologi Jan Fast
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, Tiedekeskus Heureka
Alumnikoordinaattorit Riitta-Ilona Hurmerinta ja Johanna Mäenpää, Helsingin yliopisto

Tulevana kesänä Vantaan Jokiniemessä tehdään arkeologisia kaivauksia. Tapahtuma on jo täynnä.