Eläinten Body Worlds -näyttelyn nähnyt jo yli 150 000 kävijää!

Jo yli 150 000 nähnyt Eläinten Body Worls -näyttelyn

Maailmalla suuren suosion saavuttaneen Eläinten Body Worlds -näyttelyn on nähnyt tiedekeskus Heurekassa jo yli 150 000 kävijää. Eläinten anatomiaan ehtii tutustua tiedekeskuksessa vielä syksyyn saakka.

Tammikuusta asti Heurekassa esillä olleen Eläinten Body Worlds -näyttelyn on nähnyt vajaan kuuden kuukauden aikana jo yli 150 000 kävijää. Eläinten anatomiaa esittelevä näyttely on herättänyt tuhansissa kävijöissä uteliaisuutta, hämmästystä, ihastusta ja ällötystäkin.

“Useimmiten uteliaisuus kuitenkin voittaa ja eläimet on katsottu epäilyksistä huolimatta mielenkiinnolla loppuun saakka. Moni on kehunut näyttelyä hyvin vaikuttavaksi ja todennut, että sen jälkeen kaiken näkee ihan uudella tavalla”, toteaa biologi ja Heurekan innoittaja Elina Häivälä.

Yli sadasta aidosta plastinoidusta eläimestä ja eläinten osista koostuva näyttelyn tarkoitus on herättää kunnioitusta eläimiä, luontoa ja elämää kohtaan. Näyttely tarjoaa kattavan kuvan eläinten anatomiasta, sillä plastinointitekniikka mahdollistaa aitojen eläinten luiden, lihasten, hermojen ja elinten näyttämisen yksityiskohtia myöten.
Häivälän mukaan näyttelyssä on käyty päivittäin mielenkiintoisia keskusteluja eläinten anatomiasta ja asiantuntijainnoittajat ovat saaneet vastailla kiperiin kysymyksiin. Eniten ihastusta ovat herättäneet suurikokoiset eläimet, kuten aasiannorsu, kirahvi ja gorilla.

“Gorillasta tekee vaikuttavan sen suuri koko ja samankaltaisuus viereisessä vitriinissä seisovaan toiseen ihmisapinaan eli ihmiseen. Näyttely tarjoaakin mahtavan mahdollisuuden eri eläinlajien ja -ryhmien vertailuun”, Häivälä sanoo.

Eläinten Body Worlds -näyttely on esillä Heurekassa 29.10.2017 saakka.

Lue lisää näyttelystä