Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Heureka X Sitra

Heurekan ja Sitran tulevaisuusnäyttely

Millainen on tulevaisuuden Suomi? Mitä ajattelemme terveydestä ja hyvinvoinnista, miten matkustamme, mitä syömme ja minkälainen luonto meitä ympäröi?

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran valmisteilla oleva yhteisnäyttely, joka kertoo tulevaisuuden Suomesta ja suomalaisuudesta. Vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely tulee avaamaan ikkunoita tulevaisuuteen ja antamaan eväitä oivalluksille. Näyttelyn tärkeimpiä teemoja ovat hyvinvointi, työ, terveys, ruoka, liikkuminen, asuminen ja oppiminen. Tulevaisuuden Jukolan eli vuorovaikutteisen tulevaisuusnäyttelyn läpi kuljetaan seitsemän sisaruksen opastamina.

Heurekan ja Sitran yhteisnäyttely avataan tiedekeskuksessa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi marraskuussa 2017.

Näyttelyyn liittyvä kiertue starttaa maaliskuussa

Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat Heurekassa marraskuussa, mutta sitä ennen sisarushahmoja suunnitellaan nuorten tapahtumissa ympäri Suomea. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertue vierailee kuuden kuukauden aikana seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa.

Kiertueella nuoret pääsevät rakentamaan Heurekan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta. Kiertueen tavoitteena on lisätä nuorten tulevaisuustietoisuutta ja herättää keskustelua tulevaisuuden valinnoista. Tapahtumiin osallistujat saavat esittää näkemyksiään ja käsityksiään tulevaisuudesta visuaalisen kyselyn avulla. Nuoret pääsevät juttelemaan valinnoistaan Heurekan hauskan ja sympaattisen ystävärobotti Pepperin kanssa.

Voit seurata kiertuetta ja näyttelyn rakentumista Heurekan sosiaalisen median kanavien kuten Twitterin, Facebookin ja Instagramin kautta. Näyttelyyn liittyvistä teemoista kertovat myös Suomen suosituimmat tubettajat, kuten Mansikkka, Hermanni, Vinkare, Pinkku Pinsku, Soikku sekä Sami Justimusfilmsistä. Katso alta kiertueen tarkemmat aikataulut ja tule paikalle!

#7sisarusta #7sisarustatulevaisuudesta @heurekafi @sitrafund

 

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertueen aikataulu

7.-8.3. Tietomaa, Oulu
6.4. ME-talo, Pansio, Turku
11.-12.5. SciFest, Joensuu
31.5. ToukoFest, Jyväskylä
10.-11.7. SuomiAreena, Pori
12.-13.8. Tubecon, Helsinki
18.-19.8. Ijahis Idja, Inari

Kuka seitsemästä sisaruksesta olet?

Oletko turvallisuutta arvostava Julia vai kansalaistuloilla elävä biohakkeri Laura? Testaa!

Tee testi täällä!

Tubettajien näkemyksiä tulevaisuudesta

JustimusVlog - Suomi 20v päästä?

Tuure Boelius - Skandaali Keittiössä!

Sara Sainio - Tulevaisuus?

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta sosiaalisessa mediassa