Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Heureka X Sitra

Heurekan ja Sitran tulevaisuusnäyttely

Millainen on tulevaisuuden Suomi? Mitä ajattelemme terveydestä ja hyvinvoinnista, miten matkustamme, mitä syömme ja minkälainen luonto meitä ympäröi?

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran valmisteilla oleva yhteisnäyttely, joka kertoo tulevaisuuden Suomesta ja suomalaisuudesta. Vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely tulee avaamaan ikkunoita tulevaisuuteen ja antamaan eväitä oivalluksille. Näyttelyn tärkeimpiä teemoja ovat hyvinvointi, työ, terveys, ruoka, liikkuminen, asuminen ja oppiminen. Tulevaisuuden Jukolan eli vuorovaikutteisen tulevaisuusnäyttelyn läpi kuljetaan seitsemän sisaruksen opastamina.

Heurekan ja Sitran yhteisnäyttely avataan tiedekeskuksessa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 17. marraskuuta 2017.

Näyttelyn rakentumista voi seurata Heurekan sosiaalisen median kanavien kuten Twitterin, Facebookin ja Instagramin kautta. Näyttelyyn liittyvistä teemoista kertoivat videoillaan myös Suomen suosituimmat tubettajat, kuten Mansikkka, Hermanni, Vinkare, Pinkku Pinsku, Soikku sekä Sami Justimusfilmsistä.

#7sisarusta #7sisarustatulevaisuudesta @heurekafi @sitrafund

 

Kuka seitsemästä sisaruksesta olet?

Oletko turvallisuutta arvostava Julia vai kansalaistuloilla elävä biohakkeri Laura? Testaa!

Tee testi täällä!

Näyttelyyn liittyvä kiertue kiersi ympäri Suomen!

Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat Heurekassa marraskuussa, mutta sitä ennen sisarushahmoja suunniteltiin nuorten tapahtumissa ympäri Suomea. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertue vieraili kuuden kuukauden aikana seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa.

Kiertueella nuoret pääsivät rakentamaan Heurekan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta. Kiertueen tavoitteena oli lisätä nuorten tulevaisuustietoisuutta ja herättää keskustelua tulevaisuuden valinnoista. Tapahtumiin osallistujat saivat esittää näkemyksiään ja käsityksiään tulevaisuudesta visuaalisen kyselyn avulla. Pepper-robotti oli kiertueen tähti!

Tubettajien näkemyksiä tulevaisuudesta

JustimusVlog - Suomi 20v päästä?

Tuure Boelius - Skandaali Keittiössä!

Sara Sainio - Tulevaisuus?

Hermanni - Sou, mitä sitte?

Vinkare - Ajetaan ilman käsiä!

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta sosiaalisessa mediassa