Demolan ja Heurekan yhteistyö

Heureka ideoi uutta yhdessä yliopisto-opiskelijoiden kanssa

Demolan ja Heurekan yhteistyö

Heureka ideoi uutta yhdessä yliopisto-opiskelijoiden kanssa

Suomen suurin tiedekeskus Heureka ja yli 50 yliopistoa, 750 000 opiskelijaa ja satoja yrityksiä maailmanlaajuisesti yhdistävä Demola innovoivat yhdessä tulevaisuuden ratkaisuja. Talven 2019 projektissa etsitään uusia tapoja kannustaa näyttelyissä kävijöitä tieteen pariin.

– Heurekan näkökulmasta haasteemme ovat monialaisia ja laadultaan sellaisia, että Demolan tarjoama yhteiskehittäminen sopii niihin erittäin hyvin. Meillä oli jo entuudestaan hyviä kokemuksia Demolasta, ja halusimme lähteä uudemman kerran mukaan, kertoo Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

Demola-projekteissa yrityksen esittämän haasteen ympärille kootaan monialainen tiimi yliopisto-opiskelijoista ja yrityksen omista asiantuntijoista. Kahdeksan viikon projektin aikana tiimi etsii yhdessä ratkaisuja haasteeseen.

Koivun mukaan Demolan vahvuutena on opiskelijoiden lähtökohtaisesti erilainen ajatusmaailma verrattuna yrityksen työntekijöihin.

– Meille suuri lisäarvo tulee siitä, että saamme oman boksin ulkopuolelta tulevaa näkemystä siitä, mitä Heurekan elämykset voisivat olla. Vaikka oma väkemme on erittäin ammattitaitoista, tuoretta ajattelua kaivataan aina. Meidän tulee pystyä olemaan ajan hermolla ja tuomaan uusia, oivaltavia elämyksiä kävijöillemme, Koivu sanoo.

Yhteistä käytännön tekemistä

Heurekan talven 2019 Demola-projektin aiheena on “Joy of Discovery – Design a tinkering activity”. Tavoitteena on kehittää uusi, kävijöitä innostava aktiviteetti Heurekan Ideaverstaalle. Tällä hetkellä kävijöillä on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi varjoteatteria, sähkökytkentöjä ja autorataa.

Demolan projektitiimille on haluttu antaa vapaat kädet suunnittelun suhteen, ja tulokset esitellään kahden kuukauden yhteisen työskentelyn jälkeen.

– Projekti on lähtenyt hienosti käyntiin, ja innostun jatkuvasti aiheestamme lisää. On ollut mahtavaa päästä vierailemaan Heurekassa ja ideoimaan yhdessä uutta, kertoo Outi Kinnunen, fysiikan opiskelija kokeellisen materiaalitutkimuksen maisteriohjelmasta Helsingin yliopistosta.

Kinnusen mukaan Heurekan Demola-projektissa yhdistyy kiinnostavalla tavalla tiede ja käsillä tekeminen, jotka ovat lähellä hänen sydäntään.

– Yhteistyö yrityksen kanssa on yksi mahdollinen väylä työelämään ja mahdollisuus saada käytännön kokemusta. Lisäksi Demolassa oppii uudenlaisen, yhteiskehittämisen työtavan. Olisi ihan mahtavaa päästä näkemään, että idea, jota on itse ollut suunnittelemassa, toimii käytännössä.

Myös toimitusjohtaja Tapio Koivu odottaa innolla Demola-projektin tuloksia.

– Odotan, että tuloksista ainakin osa päästään ottamaan käyttöön. Tärkeintä on, että saamme synnytettyä uutta lähestymistä Ideaverstaan toimintaan ja porukkamme ajattelemaan uusilla tavoilla.

Kuvia ensimmäisestä tapaamisesta

Yhteistyössä

  • Demola