DIT-Heureka

DIT eli Do it Together!

DIT eli Do it Together!

Animaatiosarjan käsikirjoitusta, sarjakuva koodikoulun apuna ja aarteenmetsästystä QR-koodien avulla! Kouluilla on tabletteja, mutta ei vielä riittävästi tietoa hyvistä oppimissovelluksista ja niiden hyödyntämisestä opetuksessa. Opetusalan startupeilla on koulukäyttöön sopivia pelejä ja sovelluksia, mutta ei oikeita käyttäjiä niiden testaamiseen.

Näihin haasteisiin etsitään ratkaisuja DIT-Heureka -hankkeessa, jota tukee Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Hankkeessa kehitetään ohjattu yhteiskehittämisympäristö, jossa oppimissovelluksia suunnittelevat yritykset voivat kehittää sovelluksiaan yhdessä käyttäjien kanssa. Heurekan 250 000 vuosittaista tieteestä ja teknologiasta kiinnostunutta kävijää, joista lähes 60 000 on koululaisia, ovat erinomaisia uusien ja innovatiivisten oppimissovellusten kokeilijoita. Heurekan virikkeellinen näyttely-ympäristö tarjoaa myös inspiroivan paikan uusien digitaalisten sovellusten yhteiselle kehittämiselle.

DIT-Heurekan toimintaa on kehitetty syksystä 2016 lähtien piloteissa, joissa jo 17 digitaalisiin oppimissovelluksiin keskittyvää yritystä on päässyt kehittämään palvelujaan koululaisten kanssa. Pilotit ovat onnistuneet hyvin ja yritykset ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palautteeseen. Koululaiset innostuivat aidosta tuotekehitysprosessista, jossa oppilaat ovat oikeita asiantuntijoita ja heidän mielipiteillään on merkitystä!

Yhteistyössä

  • Yhteistyössä

Mikä on DIT-Heureka?

Mietteitä Lyfta-yrityksen pilotista

Aarteenmetsästystä, robotteja ja koukuttavaa koodia!

Animaatiosarjan käsikirjoitusta, sarjakuva koodikoulun apuna ja aarteenmetsästystä QR-koodien avulla! Katso ja hämmästy. Tätä kaikkea olemme jo saaneet aikaan.

Lue lisää piloteista

DIT-Heureka sosiaalisessa mediassa

    `