Elävä Aurinko

Elokuvan kesto: 25 minuuttia

Elävä Aurinko -planetaarioelokuva

Elävä Aurinko -elokuva kertoo planeettamme voimalasta, jonka tuottama energia on nostattanut tuulet ja saanut aikaan sään vaihtelut jo 4,5 miljardin vuoden ajan. Kaikki elämä Maassa riippuu tavalla tai toisella Auringosta, eli lähimmästä tähdestämme. Elokuvassa opit Auringosta, sen historiasta ja sen suhteesta Maahan ja ihmiskuntaan. Pääset näkemään ennennäkemättömiä kuvia Auringosta ja tutustumaan sen salaisuuksiin.

Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita Auringosta läpi historian. Auringon rytmiä on käytetty vuorokausirytmin arvioimiseen sekä kalenterien luomiseen. Aurinko on ollut keskeisessä asemassa useiden kulttuurien ja uskomusten synnyssä sekä tieteen kehityksessä. Auringon ollessa meille ainutlaatuinen, se on kuitenkin osa suurempaa joukkoa universumissa – osa tähtien joukkoa. Elokuva kertoo Auringosta ja sen voimasta, mutta myös sen tulevaisuudesta.
Elävä Aurinko -elokuvan on ohjannut Theofanis Matsopoulos. Elokuvan on tuottanut Theofanis Matsopoulos ja The European Southern Obervatory (ESO).

Ikäraja: 5 vuotta.
Elokuvan kesto: Noin 25 min.
Kieli: Elokuva on puhuttu suomeksi, mutta sen voi kuunnella kuulokkeiden kautta ruotsin, englannin tai venäjän kielellä.