Ilmastonmuutostapahtuma Hyvän sään aikana Heurekassa

Lauantaina 25. marraskuuta kello 12–18 Heurekassa vietetään Hyvän sään aikana Heurekassa -ilmastonmuutostapahtumaa. Päivätapahtumassa tutustutaan ilmastonmuutokseen muun muassa haastatteluiden, laboratoriotyöpajojen, keskusteluiden ja musiikin kautta.

Päivän aikana on luvassa tutkijoiden ja kirjailijoiden haastatteluita, paneelikeskusteluja, runonlausuntaa, Kalevauva.fi-bändin musiikkiesitys ja valokuvanäyttely. Yleisö pääsee myös itse havainnoimaan ympäristössä tapahtuvia muutoksia Heurekan laboratoriossa.

Tapahtuma liittyy journalistiseen tietokirjaan Hyvän sään aikana, joka julkaistiin lokakuun alussa. Se kertoo ilmastonmuutoksesta, sen syistä ja sen vaikutuksista Suomessa. Ilmastonmuutos-ohjelmaan voi osallistua Heurekan pääsylipulla. Samalla pääsee katsomaan kaikkia Heurekassa olevia näyttelyitä.

Tapahtuman ohjelma

TAPAHTUMATORI
Tutkijoiden pop up -haastatteluja
klo 12.30 Ilmastonmuutos ja turvallisuus. Haastateltavana Aleksanteri-instituutin tutkija Emma Hakala.
klo 14.30 Ilmakehän tutkimusta. Haastateltavana Värriön tutkimusaseman johtaja ja professori Tuukka Petäjä.
klo 16.30 Mitä on ympäristöahdistus? Haastateltavana ympäristötutkija Panu Pihkala.

TIEDETEATTERI
klo 15.00 Ilmastonmuutos fiktiossa -paneeli Aluksi Juha Raipolan miniluento ilmastodystopioista. Keskustelemassa mm. kirjailijat Johanna Sinisalo ja Antti Salminen. Keskustelua johtaa Hanna Nikkanen. Kesto n. 1h.

AUDITORIO
klo 13.45 ja 16.45 Hyvän sään aikana -livelehti. Lavalla työryhmäläisiä, ympäristöpolitiikan professori Janne Hukkinen ja trubaduuriyhtye Kalevauva.fi. Kesto n. 45 min.

TIEDETTÄ PALLOLLA
Tietokilpailua kiperistä ilmastoasioista. Parhaat palkitaan!
klo 13.15 (lapsille), klo 15.15 ja 17.15

IDEAVERSTAS

klo 12-18 non stop Rakkaudesta – Sanasto tuleville vuosikymmenille
Ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä kävelyesitys. Reitille lähdetään Ideaverstaalta.

Lisäksi Hyvän sään aikana -valokuvanäyttely Heurekan aulassa.

Auditorioon ja valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy. Muuhun ilmastonmuutos-ohjelmaan voi osallistua Heurekan pääsylipulla. Samalla pääsee katsomaan kaikkia Heurekassa olevia näyttelyitä.