På kollisionskurs!

Filmen På kollisionskurs! förklarar hur asteroider och kometer har kolliderat med vår planet genom tiderna och ändrat livets utveckling på jorden.
California Academy of Sciences nyaste planetarieshow, På kollisionskurs!, låter publiken upptäcka hur asteroider och kometer har kolliderat med vår planet genom historien och ändrat livets kurs på jorden samt format världen som vi känner den i dag.

Sittande i planetariestolarna ger åskådarna sig iväg på en dynamisk färd längs asteroidernas och kometernas spår för att ta sig en nära titt på den avancerade teknik som gör det möjligt för vetenskapsmän att upptäcka asteroider innan de når jorden, och visualisera historiska händelser i rymden miljardtals år tillbaka – allt inuti en djup, heldigital kupol som tar den fängslande historien om vårt kosmiska ursprung till liv på ett aldrig tidigare skådat sätt.

På kollisionskurs! utreder solsystemets förgångna, nuläge och framtid samt de främsta upptäckter forskarna har gjort genom att skicka ut rymdfarkoster för att besöka små världar.

Åldersgräns: 5 år
Längd: Cirka 25 min.
Språk: Berättelsen sker på finska men det finns berättarröster på svenska, engelska och ryska som man kan lyssna på med de högtalare som finns tillgängliga i entrén till planetariet.