Rottien ruokintanäytös

Mikä on rottien lempiruoka?  Miksi rotta kuljettaa ruokansa piiloon? Tai tiesitkö esimerkiksi sen, että Heurekan rotat saavat joka päivä tuoretta ravintolaruokaa? Suosittujen rottakoripalloesitysten lisäksi Rottalassa pidetään rottien ruokintanäytöksiä aika ajoin.

Näytöksessä rottainnoittaja tarjoilee rotille tuoreita herkkuja kuten salaattia, kurkkua, porkkanaa ja jyviä. Rottien rouskutellessa vihanneksia innoittaja kertoo rottien käyttäytymisestä, ruokinnasta ja arkipäivän kulusta Heurekan Rottalassa. Rohkeimmat rotat pyydystävät riisinjyviä uima-altaan pohjasta! Näytöksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jutella rottainnoittajan kanssa ja kysellä rotista. Näytös kestää noin 10 minuuttia.

Tarkista näytöksen aikataulu kalenterista

 

Rottien hoito

Heurekassa on noin 10 rottaa. Kaikki rotat ovat kesyrottanaaraita ja ne elävät yhdessä laumassa, johon kuuluu eri-ikäisiä eläimiä. Uusia rotanpoikasia tulee Heurekaan muutaman kerran vuodessa. Heurekassa ei ole rottien kasvatustoimintaa vaan kesyrotanpoikaset hankitaan yksityisiltä kesyrottakasvattajilta.Rotat asuvat niitä varten suunnitellussa ikkunallisessa huoneessa. Yleisöesitysten katsomo on lasin takana huoneen ulkopuolella, eikä yleisöllä ole pääsyä rottalaan. Huone on rottien koti ja siksi se halutaan pitää rauhallisena.

Päivisin rotat saavat liikkua vapaasti koko huoneessa ja yöt ne viettävät isossa yöpymishäkissä. Rottien ruokinnasta, häkkien puhtaanapidosta ja muusta hoidosta huolehtii päivittäin tehtävään koulutettu innoittaja.

Rottien koulutus

Rottakoripallonäytöksissä yleisölle esitellään eläinten kouluttamista ja oppimista. Koulutetut kesyrotat pelaavat yleisön edessä koripalloa joka päivä. Koripallorotat koulutetaan Heurekassa ja koulutuksesta vastaavat erityisesti tehtävään perehtyneet innoittajat. Kouluttamisessa ei käytetä pakkoa eikä rangaistuksia, vaan vahvistetaan toivottua käytöstä ruokapalkintojen ja äänimerkkien avulla.

Lue lisää rottakoripallosta täältä

Tutustu Heurekan karvaisiin koripallotähtiin!

Miten rotan saa tekemään korin? Ketkä ovat Heurekan kirkkaimmat koripallotähdet? Mitä Rottalassa tapahtuu koripallo-ottelun jälkeen? Heurekan kouluttajien kirjoittamassa rottakoripalloblogissa kerrotaan ajankohtaisia asioita muun muassa Rottalan arjesta, rottien koulutuksesta ja eläinten hyvinvoinnista.

Lue rottakoripalloblogia täältä