Tutkimisen leikkikenttä

Kädentaitokerho 5.9.–3.10.

Kädentaitokerho

Heurekan nostalginendentaitokerho alle kouluikäisille ja heidän isovanhemmilleen.

Heurekassa käynnistyy maanantaina 5.9.2022 nostalginendentaitokerho, jossa palataan menneiden vuosikymmenten tunnelmiin ja tehdään yhdessä erilaisia käsitöitä ja muita kädentaitotöitä lasten ja isovanhempien kesken. Maksuton kerho on tarkoitettu lapsi-aikuinen -pareille, jossa lapset ovat leikki- tai varhaiskasvatusikäisiä ja heidän pareinaan isovanhempi tai muu seniori-ikäinen omainen. Nostalgiakerhossa tehdään yhdessä kädentaitotöitä Heurekan innoittajien ja asiantuntijaseniorien ohjauksessa. 

Kerhojen ohjelma ja aikataulu:

Tunnin mittaisia kerhokertoja on viitenä peräkkäisenä maanantaina viikoilla 36–40 kello 16.00–17.00. Kerhoissa mm. huovutetaan, tunnistetaan kasveja, valmistetaan hyönteishotelli ja kirjoitetaan kirje sekä ennen kaikkea vietetään korvaamatonta yhteistä aikaa tärkeän ihmisen kanssa. 

  • 5.9. kello 16.00–17.00: Huovutusta 
  • 12.9. kello 16.00–17.00: Tehdään taulu syksyn lehdistä 
  • 19.9. kello 16.00–17.00: Valmistetaan hyönteishotelli 
  • 26.9. kello 16.00–17.00: Tehdään kuori kirjeelle 
  • 3.10. kello 16.00–17.00: Sinetöidään yhteiset muistot 

Hinta: Heurekan nostalginen kädentaitokerho on osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu mukaan: Sähköpostilla rauno.bergman@heureka.fi tai puhelimitse numeroon 040 9015 192. 

Lapsia menossa Heurekaan

Nostalginen kädentaitokerho on osa Tutkimisen leikkikenttä -hanketta.

Mikä Tutkimisen leikkikenttä?

Teematapahtumat

Tutkimisen leikkikenttä -teematapahtumien tavoitteena on lisätä tietoa ja kannustaa lapsia ja senioreita yhteisille retkille lähiluontoon. Sukupolvien kohtaamisessa ja yhteisessä tekemisessä yhdistyvät lasten havainnointikyky ja innostus senioreiden kädentaito-, luonto-, ja perinnetietämykseen. Tapahtumissa pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan lähiluonnon mahdollisuuksiin ja opitaan miten helppoa luontoa on havainnoida. Tapahtumassa saatuja vinkkejä  ja oppeja on helppo hyödyntää missä ympäristössä vain ja mahdollistaa näin monta yhteistä tutkimushetkeä. Teematapahtumia on kolme, joissa jokaisessa on vaihtuva luontoaiheinen teema, johon yhdessä syvennytään. Teemoina ovat kivet, hyönteiset ja kasvit.

Kesän tapahtumapäivät

Kesän 2022 aikana Heurekassa oli tarjolla kolme luontoaiheista tapahtumapäivää, jolloin päästiin syventymään tarkemmin hyönteisten (18.6.), kasvien (20.8.) sekä kivien (3.9.) salaperäiseen maailmaan. Tapahtumapäivien aikana oli tarjolla mm. työpajoja, laboratoriokokeita ja asiantuntijoiden vinkkejä lähiluonnon tutkimiseen.

Yhteistyössä

Tapahtumat ovat osa Jenny ja Antti Wihurin rahaston tukemaa Tutkimisen leikkikenttä -hanketta.