Main exhibition

The main exhibition area in Cylinder Hall is comprised of different theme exhibitions. In addition to the theme exhibitions, the main exhibition features some of Heureka’s most popular exhibits, including the Foucault Pendulum and Tightrope bicycle.

These exhibition components are generally on display at Heureka for several years.

Päänäyttely:

Suolistossa suhisee

Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Lue lisää Suolistossa suhisee -näyttelystä

Kolikon tie

Kolikon tie -näyttelyssä jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa! Näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista.

Lue lisää Kolikon tie -näyttelystä

Tiedettä pallolla

Tiedettä pallolla on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto. Halkaisijaltaan parimetrisen pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa.

Lue lisää Tiedettä pallolla -kohteesta

Älykäs kaupunki

Älykäs kaupunki -näyttely kertoo tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa.

Lue lisää Älykäs kaupunki -näyttelystä

Sähkölä

Sähkölässä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Näyttelyssä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi.

Lue lisää Sähkölä-näyttelystä

Vaijeripyörä

Sylinterihallin katonrajassa noin 6,5 metrin korkeudessa liikkuva vaijeripyörä on Heurekan kävijöiden ikisuosikki! Pyörä pysyy pystyssä vaijerin päällä 120-kiloisen vastapainon ansiosta.

Lue lisää Vaijeripyörä-kohteesta

More of our exhibitions