Födelsedagskalas på Heureka

Vill du ge ditt barn en oförglömlig födelsedag på Heureka? Du kan välja mellan två alternativ för ett födelsedagskalas för barn i åldern 6‒12 år.

Välkommen att fira födelsedag på Heureka!

I kalaspaketet Kalaskemi experimenterar barnen i laboratoriet under handledning av en inspiratör, och i Planetariekalaset ingår en gratulationsvideo för födelsedagsbarnet i planetariet. Båda kalaspaketen kan bokas för grupper på minst sex personer.

Reservera gärna minst 2–3 timmar för kalasprogrammet. Du kan gärna även reservera tid för att ta del av utställningarna före eller efter programmet. Heureka-biljetter ingår i båda kalaspaketen. Biljetterna gäller hela dagen och ger inträde till alla utställningar, planetariefilmer och program för allmänheten på Heureka. Kontrollera dagsprogrammet här. 

Reservera födelsedagsfest här

Födelsedagsfester på Heureka

Kalaskemi

Koeputkiloita.

Kalaskemi

  • Passar för barn i åldern 6–12 år.
  • På finska, enligt överenskommelse på svenska eller engelska.
  • För minst 6 barn. Gruppstorleken kan vara högst 16 deltagare.

I Kalaskemi-programmet får barnen göra en födelsedagstårta à la vetenskapscentret! Med hjälp av en inspiratör skapar barnen en födelsedagstårta i laboratoriet som lyser under UV-lampa och släpper ut moln. Barnen får dessutom pröva på att göra lite annorlunda såpbubblor. I Kalaskemi-paketet ingår även ett läckert kalasbord som dukas upp i Vetenskapsrestaurangen. Barnen får också ta del av Heurekas utställningar och planetariefilmer på egen hand.

Kalaskemi-paketet kan bokas på lördagar klockan 12, 14 eller 16. Laboratorieprogrammet tar cirka 40 minuter och serveringen i Vetenskapsrestaurangen därefter cirka 30 minuter. Du kan gärna även reservera tid för gruppen att ta del av utställningarna och planetariefilmerna på egen hand.

Boka ett födelsedagskalas här

Planetariekalaset

Planetaariosynttäreiden kuvituskuva.

Planetariekalaset

  • Passar för barn i åldern 6–12 år.
  • På finska, engelska eller svenska.
  • För minst 6 barn. Gruppstorleken kan vara högst 16 deltagare.

I Planetariekalaset visas en personifierad gratulationsvideo för födelsedagsbarnet i planetariet före den egentliga filmen. I Planetariekalaset ingår även ett läckert kalasbord som dukas upp i Vetenskapsrestaurangen. Barnen får också ta del av Heurekas utställningar och planetariefilmer på egen hand.

Planetariekalaset kan bokas på torsdagar till visningarna klockan 16.15 och 17.15 samt på lördagar och söndagar till alla visningar mellan 11.00 och 15.15. Planetarieprogrammet tar cirka 30 minuter och serveringen i Vetenskapsrestaurangen därefter cirka 30 minuter. Du kan gärna även reservera tid för gruppen att ta del av utställningarna och planetariefilmerna på egen hand.

Boka ett födelsedagskalas här

Mer information om fester

Prislista

Priset för Kalaskemi-paketet är 29 €/barn (minst 6 barn). En vuxen per varje påbörjat tiotal barn får gratis inträde till Heureka. Vår restaurang bjuder två vuxna på kaffe.

Priset för Planetariekalaset är 25 €/barn (minst 6 barn). En vuxen per varje påbörjat tiotal barn får gratis inträde till Heureka. Vår restaurang bjuder två vuxna på kaffe.

Kalasgott på restaurangen

I Vetenskapsrestaurang väntar ett kalasbord dekorerat med serpentiner och ballonger på barnen. Barnen serveras en läcker tårta av glasskulor samt saft. Tårtan är laktosfri och glutenfri, men den kan innehålla nötter. I födelsedagspaketen ingår kaffe för två vuxna.
Du kan även beställa andra godsaker till kalasbordet i förväg via restaurangen, till exempel Slush-isglass, hot dogs, donuts eller till exempel marshmallows.

Vid frågor om allergier eller eventuell extra servering ber vi dig kontakta Vetenskapsrestaurang direkt på tfn (09) 857 93 99 eller e-post tiederavintola@heureka.fi. Vi ber dig meddela eventuella specialdieter per e-post tre vardagar före kalaset.

Bokningar

Vi rekommenderar att du bokar födelsedagskalaset i god tid för att få önskat datum. Kalaset betalas i biljettkassan vid ankomst. Bokningen kan annulleras avgiftsfritt senast en vecka före det bokade datumet. För senare annulleringar debiterar vi 50 % av totalpriset.

Boka ett födelsedagskalas här