Yrkesvalsdag för framtidens experter

Yrkesvalsdag för framtidens experter på Heureka 20.1.

På vetenskapscentret Heureka ordnas den 20 januari ett gratis yrkesvals- och karriärevenemang för studerande på andra stadiet, där fokus ligger på framtidens teknologier. Kom på besök med dina elever för att ta del av vilka slags studiemöjligheter det finns inom områdena artificiell intelligens och robotteknik och vad man arbetar med efter studierna.

Evenemanget genomförs med stöd av Svenska kulturfonden och är gratis för de elevgrupper som deltar.

Program

Evenemangsprogrammet inkluderar möjlighet att fritt ta del av Heurekas utställning Artificiell intelligens – AI för mig, anföranden på temat utbildnings- och yrkesval, information om studiemöjligheterna i Helsingfors Universitet inom branschen samt en verkstad på temat artificiell intelligens.

Auditorium kl. 10.00
I framtiden är alla bolag techbolag
Katarina Engblom, chef för Microsofts partnerverksamhet i Finland, Diplomingenjör (Aalto)

Studier inom datateknik
Anton Taleiko, studerande i datavetenskap, Helsingfors universitet

Grupparbetsrum Alfa, Beta och Gamma kl. 9.00–15.30
Träna en robotarm
I verkstaden får man styra en robotarm med hjälp av artificiell intelligens. Teachable machine är en webb-baserad öppen artificiell intelligens som kan tränas att känna igen olika föremål. Vi utnyttjar en Micro:Bit mikrokontroller för att styra en robotarm som den artificiella intelligensen använder till att få tag i föremål som den känner igen. Nonstop-verkstaden, längd ca. 20 min.

Allt innehåll under evenemanget är på svenska, och expertanförandena i auditoriet streamas, så att man kan få utbyte av dem även senare. Zoom-länken: https://us02web.zoom.us/j/81687668452?pwd=MEFHNSt1SnExeVFGZ3oycFEvL2V6Zz09

Planetarium är tyvärr stängt under evenemangen på grund av renoveringen.

Vad och för vem?

Det avgiftsfria besöket inkluderar inträdesbiljetter till vetenskapscentret, möjlighet att ta del av utställningen Artificiell intelligens – AI för mig och andra utställningar som är öppna samt deltagande i temadagens program och presentationer. Resorna till och från Heureka samt eventuella måltider betalar ni själva.

När och var?

Fredagen 20.1.
Det finns plats för 250 deltagare. Om fler än så vill delta drar vi lott om platserna.

Vad kostar det?

Evenemanget genomförs med stöd av Svenska kulturfonden. Inträde och program är gratis för de elevgrupper som deltar. Resorna till och från Heureka samt eventuella måltider betalar grupper själva.

Välkommen med!

Anmäl er genom att skicka information om gruppen (läroanstalt, gruppstorlek, kontaktperson) till info@heureka.fi.