GeeniUs

GeeniUs 

Mikä?

GeeniUs on kotimainen hanke, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä geenitutkimuksesta ja geenipankeista, hälventää mahdollisia ennakkoluuloja ja tarjota innostavia tiede-elämyksiä.

Tiede-elämyksiä

Heureka valmistaa tiedeshown lisäksi kaksi työpajaa oppimateriaaleineen. Minuuden molekyylit -työpajassa eristetään oman posken sisäpinnasta turvallisesti DNA:ta, jonka saa mukaansa kaulakoruksi tai avaimenperäksi. DNA-helminauha pujotellaan kirjainhelmistä, joiden avulla DNA:n rakenne tulee ymmärretyksi. Oppimateriaaleissa on lisätietoa ihmisen periytyvistä ominaisuuksista, geeneistä, geenien tutkimisesta ja geenipankkien merkityksestä.

Missä?

Tiedekeskuskävijöille työpajat ja tiedeshow ovat tarjolla Lasten lääketieteen päivässä syksyllä 2021, ensi kesän tiedeleireillä sekä syksyllä 2021 erikseen ilmoitettavissa tapahtumissa.

GeeniUs on myös kiertue, joka kiertää lasten- ja nuortensairaaloissa eri puolilla Suomea keväällä 2022.

Työpajojen kuvaukset ja niihin liittyvät oppimateriaalit ovat maksutta tarjolla koulujen ja muiden kiinnostuneiden käyttöön kevään 2021 aikana.

Yhteistyössä

GeeniUs-hankkeen asiantuntijayhteisöinä ovat HUS/Lastensairaala sekä Helsingin Geenipankki. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Tieteen tiedotus ry.

 

Lisätietoa

Paula Havaste
paula.havaste@heureka.fi

 

DNA-rannekoru.

Yhteistyössä

  • HUS/Lastensairala
  • Helsingin biopankki
  • Tieteen tiedotus