Heurekan majakisan voittaja on ratkennut

Lasten unelmamajojen ideakisan liki sadan osallistujan joukosta on valittu voittajaksi 16-vuotiaan helsinkiläisen Emma Vallitun pyöreä maja.  

“Arkkitehtiopinnot ovat olleet haaveena jo jonkin aikaa”, Emma Vallittu kertoo. “Olen Arkkitehtuurikoulu Arkissa, ja meidän opettaja kertoi Heurekan Majakilpailusta. Ajattelin, että onpa kiva idea.”

Majakisan voittajamaja.

Emma Vallittu kertoo saaneensa majan muotoon inspiraation kaarevasta huonekasvistaan. Hän mainitsee myös pitävänsä erityisesti modernista arkkitehtuurista sekä hauskoista muodoista, jonka vuoksi myös kilpailutyöksi muodostui on pallo. Vallittu kannustaa rakentamaan omia majoja. 

“Tietenkin pitäisi hullutella ja leikitellä. Majasta pitää tulla oman näköinen, sellainen, josta itse tykkää.” 

Voittajamaja rakennetaan kesällä tiedepuisto Galileihin 

Majakisan voittajamaja muokataan Heurekan tiedepuisto Galileihin toteutettavaksi ja rakennetaan sinne 2.–8.8.2021. Heureka-vierailijat voivat tuolloin osallistua rakentamiseen, ja majan edistymistä voi myös seurata verkossa. Sunnuntaina 8.8.2021 majalla on juhlalliset avajaiset, joihin voittajatyön tekijät kutsutaan kunniavieraiksi. Heille tarjotaan myös kiertokäynti Heurekan kulissien taakse.  

Majakisan majan maksuttomat rakennuspiirustukset, rakennusohjeet ja lista tarvikkeista julkaistaan Heurekan verkkosivuilla 8.8.2021, joten majan voi myöhemmin toteuttaa myös omalla pihalla tai vaikkapa kesämökillä.  

Yhteistyökumppanit

Majakisan yhteistyökumppaneina ovat Suomen ympäristöministeriö, Suomen Metsäsäätiö, Puutuoteteollisuus ry, Puutoimi Oy, Versowood ja Rothoblaas.

Majakisa ja tiedepuisto Galileihin tuleva maja liittyvät Heurekan SuperPUU-näyttelyyn.  

Lisätietoa:
Teematuottaja Paula Havaste,
paula.havaste@heureka.fi
040 9015 375