Opettajailta 2.12.

Heurekan opettajailta to 2.12. klo 16–20

Opettajailta johdattaa osallistujat suoraan katastrofien keskelle. Näyttelyssä koetaan luonnonvoimia upeina immersiivisinä audiovisuaalisina videotaideteoksina ja harjoitellaan resilienssiä, eli varautumis- ja selviytymiskykyä yllättävissä tilanteissa.

Auditoriossa kurkistetaan näyttelyn kulisseihin ja kuullaan, miten teema valikoitui näyttelyn aiheeksi. Lisäksi tutustutaan sekä Heurekan tuottamiin näyttelyn oppimateriaaleihin, että yhteistyökumppaneiden SPR:n ja SPEKin tuottamiin teemaa tukeviin ja kouluille suunnattuihin materiaaleihin.

Ilmoittaudu mukaan

 

OHJELMA

15–16 Ilmoittautuminen & tervetulokahvit Tiederavintolassa
Kirjoita jouluinen kirje! Kadonneet kirjeet -työpaja eväidensyöntipaikalla planetaarion edessä
Vapaata tutustumista näyttelyihin

Auditorio Virtanen klo 16–17.15
Tervetuloa Heurekaan! Elina Vesanen, markkinointisuunnittelija, Heureka
Kurkistus kulissien taakse – Katastrofien keskellä -näyttelyn synty. Emmi Huhtaniemi, näyttelysuunnittelija, Heureka
Katastrofien keskellä -näyttelyn oppimateriaalit. Minja Lahdelma, pedagoginen suunnittelija, Heureka
Katastrofin aineksia – Millaiseen maailmaan olemme matkalla? Pekka Reinikainen, vaikuttamistyön asiantuntija, SPR
NouHätä! – turvallisuustaitoja yläkoululaisille. NouHätä!-lähettiläs Risto Vesalainen, SPEK

Esittelypisteet aulassa klo 17–20
Tutustu SPR:n monipuolisiin koulumateriaaleihin
Tutustu Tilastokeskuksen koulumateriaaleihin ja Tilastokilpailuun
Kadonneet kirjeet -työpaja, Creative Company. Askartele perinteisin menetelmin nuuttaamalla kaunis ja jouluinen kirje, jolla voit ilahduttaa läheisiäsi.

Tiederavintola klo 18–19
Joulupuuroa ja glögiä

Planetaario, 135 paikkaa
15.15 Elävä Aurinko
17.30 Elävä Aurinko
18.15 Aurora
19.00 Yöperhosten salattu maailma
Planetaarioelokuviin ei varata paikkoja etukäteen.
Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

KYSELY KORONAN VAIKUTUKSESTA OPETTAMISEEN

Vastaa kyselyyn ja saat kiitokseksi vapaaliput perheelle!
Opettajaillassa järjestetään kysely, jossa yläkoulun kemian, fysiikan ja matematiikan opettajat voivat kertoa, mikä etäopettamisessa oli erityisen haasteellista korona-aikana. Kysely on monivalintapohjainen, ja se tehdään padillä. Koska haluamme tietää tarkalleen, mikä oli etäopetuksessa oli hankalaa opettajille ja oppilaille, on kyselyyn vastaamiseen hyvä varata aikaa noin 20 minuuttia.

Kyselyn voi tehdä joko ennen muun opettajaillan ohjelman alkamista tai sen jälkeen: haastattelijat ovat paikalla kello 15-20.

Mukaan otetaan 40 ensiksi ilmoittautunutta kemian, fysiikan tai matematiikan aineenopettajaa yläkoulusta. Ilmoita halukkuudestasi vastata kyselyyn opettajaillan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kiitokseksi tarjoamme vapaalippupaketin perheelle. Kahdella aikuisen ja kahdella lasten lipulla voi tulla viettämään hauskan ja hyödyllisen tiedekeskuspäivän vaikkapa joululomalla! Liput ovat voimassa 31.12.2021 asti.

Kysely liittyy OTA-hankkeeseen, jossa tuotetaan materiaaleja etäopettamisen tueksi.
Lisätietoja: paula.havaste@heureka.fi

INFO

Milloin ja missä?
Torstaina 2.12.2021 kello 16–20, tiedekeskus Heureka. Opettajaillan osallistujat pääsevät tutustumaan Heurekan näyttelyihin jo klo 12 alkaen. Ennen klo 15 saapuvat voivat noutaa sisäänpääsyrannekkeen nimeä vastaan lippukassalta.

Kenelle?
Opettajailta on tarkoitettu ala- ja yläkoulun, lukion, ammatillisen koulutuksen sekä ammattikorkeakoulun opettajille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opettajaksi opiskeleville.

Mitä maksaa?
Opettajaillan ohjelma ja tarjoilut ovat ennakkoon ilmoittautuneille opettajille maksuttomia.Mahdollisesti mukana olevien perheenjäsenten näyttelyliput ovat normaalihintaiset.

 

ILMOITTAUTUMINEN

Miten pääsen mukaan?
Ilmoittaudu tapahtumaan tältä sivulta 26.11. mennessä. Ilmoittautuessasi tapahtumaan saat varausvahvistuksen liitteenä QR-koodin. Otathan vahvistuksen mukaasi joko tulostettuna tai sähköisenä saapuessasi opettajailtaan. Valmistaudu esittämään se joko paperisena tai sähköisenä puhelimisestasi, kun saavut ilmoittautumispisteelle.

Ilmoittaudu mukaan