Opettajailta 9.2.

Nyt leikitään!

Heurekan opettajailta to 9.2. klo 15–20

Leikki on onnellisen elämän ja nähdäksemme myös onnistuneen opetuksen perusta. Tervetuloa siis luvan kanssa hassuttelemaan, tutkimaan ja kokeilemaan omia rajoja Heurekan uuteen Leikin voima -näyttelyyn. Miten leikkiminen auttaa oppimisessa?

Ilmoittaudu mukaan opettajailtaan

 

 

Ohjelma auditoriossa klo 17–18

17.00 Tervetuloa Heurekaan!
17.05 Leikillisyys opetuksessa, yliopistonlehtori, FT Jenni Vartiainen, Helsingin yliopisto
17.30 Esittelyssä rottakoripallon ja Leikin voima -näyttelyn oppimateriaalit, Heidi Kouki, pedagoginen suunnittelija Heureka ja Emilia Karppinen, innoittaja, Heureka
17.40 OTA-hankkeen oppimateriaalit, Paula Havaste, teematuottaja, Heureka
17.50 Opetukseen soveltuvat ohjelmoitavat elektroniikka-alustat esittelyssä. Partco.

Työpajat ja esittelypisteet klo 15–17 ja 18–20

Aula
Kouluta käsivarsi -työpaja. Miten tekoälyn avulla tunnistetaan ja lajitellaan esineitä?
Mahdollisuus tutustua opetukseen soveltuviin ohjelmoitaviin elektroniikka-alustoihin, sekä muihin Partcon oppilaitoksille suunnattuihin tuotteisiin.

Auditorion edessä
Tilastokeskus. Tutustu tilastojulistekilpailuun!

Ryhmätyötiloissa
Heureka! Kylpyvesi läikkyy yli – Arkhimedeen lain kokeilu.
Ryhmätyötila Alfa
Appelsiiniviipaleen matematiikkaa – ympyrän pinta-alan laskeminen appelsiinilohkojen avulla. Ryhmätyötila Beta
Tietokonesimulaatioiden kokeilua: Geogebra-simulaatio, Kahoot.pelit, Quizlet-peli, Phet Colorado -simulaatiot. Ryhmätyötila Gamma

Rottakoripallon luona tapahtumatorilla
Esittelyssä Rottakoripalloon liittyvä käytännönläheinen oppimateriaali

Milloin ja missä?

Torstaina 9.2.2023 kello 15–20, tiedekeskus Heureka. Opettajaillan osallistujat pääsevät tutustumaan Heurekan näyttelyihin jo klo 12 alkaen. Ennen klo 15 saapuvat voivat noutaa sisäänpääsyrannekkeen nimeä vastaan lippukassalta.

Huomioithan, että tapahtumaan ilmoittaudutaan ja tarjoilut ovat nautittavissa klo 15–17. Myös osaan työpajoista voi tutustua jo klo 15 alkaen. Asiantuntijapuheenvuorot alkavat klo 17.

Heurekan oma planetaario sekä auditorio eivät valitettavasti ilmanvaihtoremontin takia ole tapahtuman aikana käytössä. Asiantuntijapuheenvuorot pidetään tapahtumatorilla ja planetaarioelämyksiä tarjoaa kouluvierailuitakin tekevä Avaruuspuisto Väisälän siirrettävä planetaario Kaarinasta.

Kenelle?

Opettajailta on tarkoitettu ala- ja yläkoulun, lukion, ammatillisen koulutuksen sekä ammattikorkeakoulun opettajille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opettajaksi opiskeleville.

 

Mitä maksaa?

Opettajaillan ohjelma ja tarjoilut ovat ennakkoon ilmoittautuneille opettajille maksuttomia. Mahdollisesti mukana olevien perheenjäsenten näyttelyliput ovat normaalihintaiset.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittaudu mukaan opettajailtaan

Ilmoittautuessasi tapahtumaan saat varausvahvistuksen liitteenä QR-koodin. Otathan vahvistuksen mukaasi joko tulostettuna tai sähköisenä saapuessasi opettajailtaan. Valmistaudu esittämään se joko paperisena tai sähköisenä puhelimisestasi, kun saavut ilmoittautumispisteelle.

 

Tulossa 16.2.

Yläkoulun matematiikan, fysiikan, kemian ja taideaineiden opettajat hoi! Tule mukaan OTA-hankkeen opettajien ammattilaispäivään 16.2. Heurekaan. Päivän aikana pääset tutustumaan työpajojen avulla siihen, kuinka kuvataidetta voidaan innovatiivisesti käyttää apuna luonnontieteiden opetuksessa.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 9.2. mennessä