Vapaaehtoiseksi Heurekaan

Vapaaehtoiseksi Heurekaan

Mitä on vapaaehtoistoiminta Heurekassa?

Vapaaehtoisuus on toimintaa tärkeäksi koetun asian puolesta! Heurekan vapaaehtoisten tehtävänä on innoittaa, auttaa ja neuvoa tiedekeskuksen kävijöitä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi näyttelykohteiden taustoista kertomista, niiden käytön opastusta tai tiedusteluihin vastaamista. Heureka-vapaaehtoiset ovat oppaita tieteen ja tekniikan ihmeisiin.

Kuka voi tulla vapaaehtoiseksi Heurekaan?

Etsimme asiakaspalveluhenkisiä, oma-aloitteisia ja yhteistyökykyisiä henkilöitä. Vapaaehtoisina voivat toimia kaikki 18 vuotta täyttäneet työ- ja koulutustaustasta riippumatta. Toivomme, että vapaaehtoiset ovat kiinnostuneita tieteestä tai tekniikasta, sekä haluavat jakaa kokemustaan ja tietoaan muille. Vapaaehtoiset tekevät kuuden tunnin vuoroja itse valitseminaan päivinä. Toivomme, että vapaaehtoisemme voisivat tehdä keskimäärin pari vuoroa kuukaudessa. Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään.

Miksi ryhtyä vapaahtoiseksi?

Voit tarjota arvokasta apuasi Heurekalle, jonka tehtävä on herättää kiinnostusta tiedettä ja tutkimusta kohtaan. Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa Heurekan työyhteisöä. Vapaaehtoiset toimivat Heurekan innoitusyksikössä. Heidän lähimpiä työtovereitaan ovat innoittajat ja asiakaspalveluhenkilökunta. Monet henkilökuntaedut koskevat myös vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset pääsevät mukaan myös erilaisille tutustumisretkille ja koulutustilaisuuksiin, joissa oppii uusia ja kiinnostavia asioita.

Ota yhteyttä:

Pääinnoittaja Pia Mäkelä, 
pia.makela@heureka.fi, 040 9015 224

Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä sähköpostitse Piaan ja sovi haastattelusta.

Oivaltamisen iloa!

  • Heureka inspiroi oivaltamaan ja osallistumaan.
  • Meillä kaikki innostuvat oppimisesta.
  • Toimintamme ytimessä on tutkimus ja tiede.
  • Sisältömme ja teemamme tunnetaan vaikuttavuudestaan.

Hauskin tapa innostua tieteestä, oppia ja viettää aikaa yhdessä.

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Yleisö voi kokea oivaltamisen iloa elämyksellisissä vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa.

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa on monipuolinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa vuorovaikutteisia näyttelyitä, planetaarioelokuvia ja tiedeohjelmia ympäri vuoden. Heureka jakaa oivaltamisen ilon lähes 300 000 kävijän kanssa vuosittain ja kuuluu viiden suosituimman vapaa-ajankeskuksen joukkoon Suomessa.

Heureka saa toimintaansa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Vantaan kaupungilta.