Vantaan Innovaatiofestivaalit 24.–28.10.2022

Vantaan innovaatiofestivaalin työpajat 24.–28.10.

Vantaan Innovaatiofestivaaliviikon kunniaksi Heureka-lipun hintaan sisältyy maksuttomia työpajoja 24.–28.10. välisenä aikana.

Innovaatioviikon vierailuille varataan ryhmille näyttelyliput normaalisti suoraan varausjärjestelmästämme. Innovaatiofestivaalin työpajoihin ei tehdä varauksia etukäteen. Walk-in -työpajat ovat Ideaverstaalla avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–15.30.

Varaa vierailu

 

Optinen morsekone

Työpajassa rakennetaan pieni laite, joka siirtää tietoa morsekoodina valokuitua pitkin. Havainnollisella laitteella voi viestiä ihan oikeasti, ja se opettaa niin viestinnän historiaa kuin uusinta tekniikkaakin. Morsekone on helppo valmistaa, ja oman tuotoksensa voi viedä mukanaan kotiin.

Kouluta käsivarsi

Työpajassa tutustutaan tekoälyn ja robotiikan mahdollisuuksiin. Työpajassa selaimella käytettävä Googlen Teachable Machine -tekoäly koulutetaan havaitsemaan liikettä tai kuvia. Tämä malliaineisto ladataan mikrokontrolleriin, joka ohjaa kehittynyttä robottikäsivartta. Lopputulos on älykäs robotti, joka osaa lajitella esineitä niiden ulkoasun perusteella.