Heurekassa pidemmät aukioloajat kesällä!

Kesällä pidemmät aukioloajat

Kesällä Heurekaan ehtii hyvin vaikka arki-iltana, sillä 4.6. alkaen tiedekeskus on avoinna arkipäivisin kello 10–19 ja la–su kello 10–18.

Kuumina kesäpäivinä voi nauttia auringosta ja viilentävästä vedestä vaikkapa tiedepuisto Galileissa, jossa on erilaisia matematiikkaan, ääneen ja veteen liittyviä vempeleitä. Sisällä puolestaan voi hypätä tulevaisuuteen uusimman Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä, jossa kurkistetaan mm. tulevaisuuden ammatteihin, synteettistä ruokaa valmistavaan koneeseen ja Hyperloop-junaan. Ehdit vielä tutustua syksyyn saakka auki olevaan Tarttuvaa!-näyttelyyn, jossa selviää mm. se, miten voi hillitä epidemiana leviävää influenssavirusta, miten tunteet tarttuvat ja miksi kissavideoista tulee viraalihittejä.

Myös Sähkölä-näyttely pakohuoneineen on näkemisen arvoinen! Lisäksi esillä ovat tietysti tutut Heureka-klassikot sekä päänäyttely vaijeripyörineen.

Tapahtumatorin kupeessa sijaitseva luovan rakentelun alue Ideaverstas haastaa kävijät rakentamaan muun muassa lentohärveleitä ja mäkiautoja. Suosittujen rottakoripalloesitysten lisäksi Rottalassa pidetään rottien ruokintanäytöksiä. Katso päiväkohtaiset ohjelmatiedot kalenterista.

Viilennystä, rauhoittumista ja visuaalisia elämyksiä tarjoaa puolestaan Heurekan planetaario, jossa pyörii kesän aikana elokuvat: Itämeri (20.6. alkaen), Pandat (19.6. saakka), Maasta maailmankaikkeuteen sekä Yöperhosten salattu maailma.

Tiedekeskus on avoinna 4.6.–12.8. arkisin kello 10–19 ja viikonloppuisin kello 10–18.