Heurekassa pidemmät aukioloajat kesällä!

Kesällä pidemmät aukioloajat

Kesällä Heurekaan ehtii hyvin vaikka arki-iltana, sillä 13.8. saakka tiedekeskus on avoinna arkipäivisin kello 10–19 ja la–su kello 10–18.

Kuumina kesäpäivinä voi nauttia auringosta ja viilentävästä vedestä vaikkapa tiedepuisto Galileissa, jossa on erilaisia matematiikkaan, ääneen ja veteen liittyviä vempeleitä. Sisällä puolestaan voi tutustua huikeaan eläinten anatomiaa esittelevään Eläinten Body Worlds -näyttelyyn, joka on esillä syksyyn saakka.

Kesäkuukausina voi vielä tutustua Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä tehtyyn Sensual Mathematics -näyttelyyn, joka kertoo matematiikan kauneudesta. Myös huhtikuussa avattu Sähkölä-näyttely pakohuoneineen on näkemisen arvoinen! Lisäksi esillä ovat tietysti tutut Heureka-klassikot sekä päänäyttely vaijeripyörineen.

Tapahtumatorin kupeessa sijaitseva luovan rakentelun alue Ideaverstas haastaa kävijät rakentamaan muun muassa lentohärveleitä ja mäkiautoja. Suosittujen rottakoripalloesitysten lisäksi Rottalassa pidetään 7.6. lähtien rottien ruokintanäytöksiä joka päivä kello 15.

Viilennystä, rauhoittumista ja visuaalisia elämyksiä tarjoaa puiolestaan Heurekan planetaario, jossa pyörii kesän aikana kolme elokuvaa: Pandat, Maasta maailmankaikkeuteen sekä Yöperhosten salattu maailma.

Tiedekeskus on avoinna 5.6.–13.8. arkisin kello 10–19 ja viikonloppuisin kello 10–18.