Kiertotalous Heurekassa

Kiertotalous Heurekassa

KIERTOTEHDAS

Sylinteri-hallin päänäyttelyalueen uusin näyttelykokonaisuus. Tutustu näyttelyyn tarkemmin täällä.

KOULUMATERIAALIT

Työpajat ja niihin liittyvät oppimateriaalit käsittelevät kiertotalouden periaatteita ja innovaatioita. Kiertotalouteen liittyvien työpajojen yksityiskohtaiset kuvaukset sekä lisämateriaalit ovat sekä opettajien että muiden kiinnostuneiden vapaasti ladattavissa ja käytettävissä.

Oppimateriaalien aiheina ovat erityisesti metsäperäisten kuitujen uudet käyttötavat ja kierrätys, jätteiden hyötykäyttö ja jätemuovit tulevaisuuden polttoaineiden materiaalina eli metsä, jätteet ja energia. Oppimateriaaleja toteutetaan myös yhteistyössä kiertotalousteeman yhteistyökumppaneiden kuten HSY:n, Neste OYJ:n ja Metsäteollisuus ry:n kanssa.

Rumat farkut ja väärää rahaa

Rumat farkut ja väärää rahaa on työpaja elinkaariajattelusta. Työpaja sopii erityisen hyvin yläkouluille, lukioille ja aikuisille. Työpajassa ideoidaan, kuinka rumat farkut ja hylätty nalle saataisiin pysymään käytössä pitempään, ja hauskan työpajan villeimmät ideat palkitaan väärällä rahalla. Lataa työpajan ohjeet ja materiaalit täältä.

Puuta päivittäin

Monialainen ja laaja tehtävä- ja materiaalikokonaisuus metsien kestävästä käytöstä osana ilmastonmuutoksen hillitsemistä sekä kiertotalouden ratkaisujen esittelyjä. Materiaalipaketti sisältää yhdeksän työpajaa esikoululaisista lukioikäisiin. Lataa materiaalit täältä.

Kiertotaivas

Muovijätteen käyttöön liittyvä toiminnallinen työpaja, jossa tehdään muovipusseista yhteinen taideteos. Mukana on tarkat työpajaohjeet ja syvälliset taustatiedot, joissa paljon materiaalia myös taidekasvatuksesta osana monialaista oppimista. Koululaisten työpajoissa vuonna 2018 tehdyt taide-elementit ovat esillä Heurekan tapahtumatorilla toistaiseksi. Lataa materiaalit täältä.

Hilavitkutin

Toiminnallisessa työpajassa tehdään taidetta kierrätysmateriaaleista. Lataa materiaali täältä.

Kestävän tulevaisuuden asialla

Käytä, korjaa ja kierrätä. Oppimateriaali ja tehtäviä kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaatteista. Tutustu materiaaleihin ja tehtäviin täällä.