Planetaarioelokuvat

Koululaisvierailun yhteyteen voi varata liput yhteen tai useampaan planetaarioelokuvaan.

Varauksen vahvistaminen tai peruuttaminen

Myyntipalvelu käsittelee kouluvaraukset saapumisjärjestyksessä. Kun varaus on käsitelty, saat kirjallisen vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistuksesta näkyvät varausnumero, varatut palvelut ja niiden hinnat.

Mikäli haluat tehdä varaukseen muutoksia tai peruuttaa sen, tee se viimeistään viikko ennen vierailua vahvistuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Asiointi lipunmyynnissä

Opettaja maksaa koko ryhmän vierailun kerralla ja jakaa sisäänpääsyrannekkeet oppilaille. Mikäli oppilaat maksavat kukin lippunsa erikseen, peritään koululaishinnan sijasta normaali lastenlipun hinta. Vierailun voi maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla tai vierailun jälkeen lähetettävällä laskulla. Laskutuslisä on 8 euroa.

Laskutus tapahtuu aina toteutuneen vierailijamäärän mukaan, pois lukien ennakkoon varattavat erityispaketit.

Omatoiminen tutustuminen näyttelyihin

Heurekan interaktiiviset näyttelyt innostavat oivaltamaan ja motivoivat oppilaita oman tekemisen kautta. Useisiin näyttelyiden teemoihin liittyy oppisisältöjä laajentavia tehtäviä, jotka sopivat toteutettavaksi joko Heureka-vierailun aikana tai koululla.

Lue lisää koulutehtävistä

Ruokailu ja eväiden syönti

Ruokailu kaikkien kouluvierailujen yhteyteen varataan suoraan ravintolasta, ravintola@heureka.fi tai puhelimitse: 09 857 9399. Ravintolasta voi tilata ennakkoon myös Take Away Science Snack -eväspussukoita.

Kouluryhmät voivat syödä omia eväitä eväidensyöntipaikalla. Huomioithan, että eväät voivat olla voileipiä, sämpylöitä tms. mutta eivät lämmintä ruokaa. Näyttelyalueella omien eväiden syönti ei ole sallittua.

Vaatesäilytys

Ulkovaatteet ja reput voi jättää joko aulan naulakoihin tai lokeroihin. Heureka ei vastaa naulakoihin tai lokeroihin jätetystä omaisuudesta. Huomioithan erityisesti kevään luokkaretkiaikana naulakoiden täyttämisen järjestyksessä.

Mistä saan lisätietoa?

Koululaisvierailuihin, niiden suunnitteluun ja varauksiin liittyen voit kysyä lisätietoja sähköpostitse osoitteesta koulutiedottaja@heureka.fi tai puhelimitse numerosta (09) 85799 arkisin klo 9–15. Varsinaiset ennakkovaraukset tehdään sähköisesti.

Opettajien suunnittelukäynnit

Opettajana olet aina tervetullut tutustumaan Heurekan tarjontaan joko itseksesi tai erikseen järjestettyjen opettajatapahtumien aikana. Voimassa olevat vierailukäytännöt koskevat opettajia, mukana mahdollisesti olevien perheenjäsenten liput ovat normaalihintaisia.

Opettajat ovat voimassa olevalla opettajajärjestön jäsenkortilla tervetulleita tutustumaan näyttelyihin ilman ennakkovarausta milloin tahansa koululaishinnoin. Alennus myönnetään myös kesälomakuukausina.

Ennakkovarauksen luokalleen tehnyt opettaja = maksuton käynti

Kun opettajalla on voimassa oleva varaus järjestelmässämme, hän on ennen käyntiä tervetullut maksutta valmistelemaan luokkansa käyntiä, suunnittelemaan tehtäviä jne. Halutessaan hän voi myös katsoa etukäteen luokalle varaamansa planetaarioelokuvan, mikäli vierailuajankohtana kyseisen elokuvan näytöksissä on tilaa.

Käynnistä ei tarvitse ilmoittaa Heurekaan etukäteen, mukana on oltava ainoastaan voimassa olevan varauksen varausnumero, joka esitetään lippukassalle saapumisen yhteydessä.

Opettajatapahtumat

Järjestämme lukuvuoden aikana opettajille suunnattuja tapahtumia, joissa esitellään kouluohjelmia ja materiaaleja sekä tutustutaan ajankohtaisiin näyttelyihin ja planetaarioelokuviin. Tapahtumat ovat ennakkoon ilmoittautuneille opettajille maksuttomia.

Tarvitseeko ryhmäsi majoitusta?

Tarvitsetko ryhmällesi edullista majoitusta läheltä Heurekaa? Heurekan välittömässä läheisyydessä, Keravanjoen vastarannalla sijaitsee Sokos Hotel Vantaa, joka tarjoaa sopuhintaista majoitusta kouluryhmille.

Hotellista on lyhyt matka niin Heurekaan kuin Tikkurilan rautatieasemallekin, joten siirtymisiin ei kulu ylimääräistä aikaa. Kysy luokkaretken majoitustarjous suoraan Sokos Hotel Vantaasta.

Yleistä kouluvierailijoille

Varaa Heurekan näyttelyihin tutustumiseen vähintään kaksi tuntia. Mikäli olet varannut ryhmälle näyttelylippujen lisäksi ohjelman tai planetaarioelokuvan, kannattaa aikaa varata yhteensä 3–5 tuntia. Oppilaiden vapaamuotoiseen näyttelyihin tutustumiseen kannattaa varata aikaa vähintään kaksi tuntia ja sen jälkeen suunnitella osallistumista mahdollisiin ohjelmiin tai planetaarioelokuviin.

Tee varaus vähintään viikko ennen vierailua. Huomioithan, että sesonkiaikoina vierailun ajankohdan vaihtaminen voi olla hankalaa. Koululaishinnat edellyttävät ennakkovarausta ja varaukset tehdään sähköisesti.

Ohjelman varaaminen

Ohjelmia ovat kaikki oppaan vetämät ohjelmat laboratoriossa, työpajassa, näyttelyalueella tai planetaariossa. Opastetulla ohjelmalla ei kuitenkaan tarkoiteta opastettua näyttelykierrosta.

Koululaisvierailun yhteyteen voi varata yhden ikäryhmälle sopivan ohjelman. Opettaja huolehtii siitä, että ryhmä on paikalla noin 5 minuuttia ennen ohjelman alkua. Huomioithan tämän erityisesti silloin, kun ryhmälle on varattu ohjelma heti vierailun alkajaisiksi.

Ohjelmat varataan sähköisellä varauslomakkeella vähintään viikko ennen vierailua. Opettajalla on aina valvontavastuu ryhmästään myös ohjelmien ajan. Mikäli ryhmä on pieni, voidaan samaan ohjelmaan varata paikat myös jollekin toisen koulun ryhmälle.

Voit varata kouluohjelmia 30.4.2019 asti. Toukokuun luokkaretkisesongin aikana tarjoamme päivittäin ilman ennakkovarausta runsaasti mahdollisuuksia tutustua laboratoriokokeisiin, tiedeteatteriesityksiin ja näyttelyalueen tapahtumiin.

Kouluohjelmat