Kouluvierailun suunnittelu

Näyttelyt

Heurekan interaktiiviset näyttelyt innostavat oivaltamaan ja motivoivat oppilaita oman tekemisen kautta. Tutustu koululaishintoihin.

Planetaarioelokuvat

Koululaisvierailun yhteyteen voi varata liput planetaarioelokuvaan. Tutustu koululaishintoihin.

Kouluohjelmat

Ennakkovarattavia kouluohjelmia on tarjolla huhtikuun loppuun asti. Toukokuussa tarjoamme mahdollisuuksia tutustua laboratoriokokeisiin, tiedeteatteriesityksiin ja näyttelyalueen tapahtumiin. Näihin ei varata paikkoja etukäteen. Näyttelyliput ja paikat planetaarioelokuviin varataan ennakkoon koko lukuvuoden ajan.

Kouluohjelmia ovat kaikki Heurekan innoittajan vetämät ohjelmat laboratoriossa, työpajassa, näyttelyalueella, tiedeteatterissa tai planetaariossa. Opastettuja näyttelykierroksia emme järjestä koululaisryhmille, vaan suosittelemme tutustumaan Heurekan interaktiivisiin näyttelyihin omatoimisesti. Koululaisvierailun yhteyteen voi varata yhden ikäryhmälle sopivan ohjelman. Tutustu koululaishintoihin.

Ohjelma varataan vähintään viikkoa ennen vierailua. Opettajalla on aina valvontavastuu ryhmästään myös ohjelmien ajan. Mikäli ryhmä on pieni, voidaan samaan ohjelmaan varata paikat myös jollekin toisen koulun ryhmälle. Opettaja huolehtii siitä, että ryhmä on paikalla noin 5 minuuttia ennen ohjelman alkua. Huomioithan tämän erityisesti silloin, kun ryhmälle on varattu ohjelma heti vierailun alkajaisiksi.

Kouluohjelmat

Varaukset

Tee varaus vähintään viikkoa ennen vierailua. Huomioithan, että sesonkiaikoina vierailun ajankohdan vaihtaminen voi olla hankalaa. Koululaishinnat edellyttävät ennakkovarausta. Ennakkovaraukset tehdään sähköisesti.

Myyntipalvelu käsittelee kouluvaraukset saapumisjärjestyksessä. Kun varaus on käsitelty, saat kirjallisen vahvistuksen sähköpostiisi. Vahvistuksesta näkyvät varausnumero, varatut palvelut ja niiden hinnat.

Varauksen muuttaminen tai peruuttaminen
Mikäli haluat tehdä varaukseen muutoksia tai peruuttaa sen, tee se viimeistään viikko ennen vierailua vahvistuksessa mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Asiointi lipunmyynnissä

Opettaja maksaa koko ryhmän vierailun kerralla ja jakaa sisäänpääsyrannekkeet oppilaille. Mikäli oppilaat maksavat kukin lippunsa erikseen, peritään koululaishinnan sijasta normaali lastenlipun hinta. Vierailun voi maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla tai vierailun jälkeen lähetettävällä laskulla. Laskutuslisä on 8 euroa.

Laskutus tapahtuu aina toteutuneen vierailijamäärän mukaan, pois lukien ennakkoon varattavat erityispaketit.

Ruokailu ja eväiden syönti

Ruokailu kaikkien kouluvierailujen yhteyteen varataan suoraan ravintolasta, ravintola@heureka.fi tai puhelimitse: 09 857 9399. Ravintolasta voi tilata ennakkoon myös Take Away Science Snack -eväspussukoita.

Kouluryhmät voivat syödä omia eväitä eväidensyöntipaikalla. Huomioithan, että eväät voivat olla voileipiä, sämpylöitä tms. mutta eivät lämmintä ruokaa. Näyttelyalueella omien eväiden syönti ei ole sallittua.

Vaatesäilytys

Ulkovaatteet ja reput voi jättää joko aulan naulakoihin tai lokeroihin. Heureka ei vastaa naulakoihin tai lokeroihin jätetystä omaisuudesta. Huomioithan erityisesti kevään luokkaretkiaikana naulakoiden täyttämisen järjestyksessä.

Oppimateriaalit

Useiden näyttelyiden teemoihin liittyy oppisisältöjä laajentavia tehtäviä, jotka sopivat toteutettavaksi joko Heureka-vierailun aikana tai koululla.

Lue lisää koulutehtävistä

Yleistä kouluvierailijoille

Varaa Heurekan näyttelyihin tutustumiseen vähintään kaksi tuntia. Mikäli olet varannut ryhmälle näyttelylippujen lisäksi ohjelman tai planetaarioelokuvan, kannattaa aikaa varata yhteensä 3–5 tuntia. Oppilaiden vapaamuotoiseen näyttelyihin tutustumiseen kannattaa varata aikaa vähintään kaksi tuntia ja sen jälkeen suunnitella osallistumista mahdollisiin ohjelmiin tai planetaarioelokuviin.

Opettajien vierailut

Opettajille voimassa olevalla opettajajärjestön jäsenkortilla tai muulla todistuksella Heureka-lippu hintaan 9 €. Alennus myönnetään myös kesälomakuukausina. Mukana mahdollisesti olevien perheenjäsenten liput ovat normaalihintaisia.

Ennakkovarauksen luokalleen tehnyt opettaja = maksuton suunnittelukäynti
Kun opettajalla on voimassa oleva varaus järjestelmässämme, hän on ennen käyntiä tervetullut maksutta valmistelemaan luokkansa käyntiä, suunnittelemaan tehtäviä jne. Halutessaan hän voi myös katsoa etukäteen luokalle varaamansa planetaarioelokuvan, mikäli vierailuajankohtana kyseisen elokuvan näytöksissä on tilaa. Käynnistä ei tarvitse ilmoittaa Heurekaan etukäteen, mukana on oltava ainoastaan voimassa olevan varauksen varausnumero, joka esitetään lippukassalle saapumisen yhteydessä.

Opettajatapahtumat

Järjestämme lukuvuoden aikana opettajille suunnattuja tapahtumia, joissa esitellään kouluohjelmia ja materiaaleja sekä tutustutaan ajankohtaisiin näyttelyihin ja planetaarioelokuviin. Tapahtumat ovat ennakkoon ilmoittautuneille opettajille maksuttomia.

Mistä saan lisätietoa?

Koululaisvierailuihin, niiden suunnitteluun ja varauksiin liittyen voit kysyä lisätietoja sähköpostitse osoitteesta koulutiedottaja@heureka.fi tai puhelimitse numerosta (09) 85799 arkisin klo 9–15. Varsinaiset ennakkovaraukset tehdään sähköisesti.

Tarvitseeko ryhmäsi majoitusta?

Tarvitsetko ryhmällesi edullista majoitusta läheltä Heurekaa? Heurekan välittömässä läheisyydessä, Keravanjoen vastarannalla sijaitsee Sokos Hotel Vantaa, joka tarjoaa sopuhintaista majoitusta kouluryhmille.

Hotellista on lyhyt matka niin Heurekaan kuin Tikkurilan rautatieasemallekin, joten siirtymisiin ei kulu ylimääräistä aikaa. Kysy luokkaretken majoitustarjous suoraan Sokos Hotel Vantaasta.