Bokning av guidade program

Alla guideledade program i laboratorium, vetenskapsteatern, verkstaden, på utställningsområde och planetarium är guidade program. För skolgrupp är det möjligt att boka ett guidat program som lämpar sig för åldersgruppen. Läraren tar hand om att gruppen är tillgänglig cirka 5 minuter före programmen börjar. Observera detta först och främs när gruppen har bokat den guidade programmen genast efter ankomst. De guidade programmen börjar huvudsakligen varje heltimme kl. 9–15 och dem ska bokas med den elektroniska bokningsblanketten minst en vecka före besöket. Det främsta övervakningsansvaret under programmen ligger hos läraren.

Vänligen observera, att skolprogram kan bokas ända tills 30.4.2019. Under högsäsong för klassresor i maj bjuder vi utan förhandsreservation dagligen flera möjligheter att bekanta sig med laboratorieexperiment, vetenskapsteaterföreställningar och evenemang i utställningarna. Biljetter till planetariet bokas normalt under högsäsong.

Planetariefilmer

Skolgruppers besök på Heureka kan inkludera en eller flera planetariefilmer.

Lägerskola

I lägerskolpaket ingår alltid två guidade program som lämpar sig för åldersgruppen och en planetariefilm. Lägerskolpaketet kan bokas vare sig med en varm lunch eller med egen matsäck. Lägerskolpaketen bokas med den elektroniska bonkingsblanketten minst en vecka i förväg. Bokningen görs för vilken månad som helst under finländska skolornas läsår med undantag av april och maj.

Bekräftande eller avbeställning av bokningen

Förhandsbokningar  ska behandlas i ankomstordning. Som garanti för bokningen får du en bokningsbekräftelse via e-post. På bokningsbekräftelset finns ett bokningsnummer, tjänster som har bokats för gruppen och deras priser. Om du vill ändra eller avbeställa bokningen, skriv e-post minst en vecka i förväg till addressen som finns på bekräftelset.

Vid biljettförsäljningen

Läraren betalar för hela gruppens besök på en gång och delar ut armbanden bland eleverna. Om var och en av eleverna själv betalar sin biljett separat debiteras istället för skolpriset priset för en normal barnbiljett. Besöket kan betalas kontant, med bank- eller kreditkort eller med faktura som skickas ut efter besöket. Faktureringstillägg 8 euro tillkommer.

Utställningarna på egen hand

Heurekas interaktiva utställningar inspirerar besökarna till insikter och motiverar eleverna genom att de själva får vara aktiva. Till de flesta utställningsteman hänför sig uppgifter som fördjupar läroinnehållen och som man kan göra antingen under Heurekabesöket eller i skolan.

Måltider

Måltider ska bokas i förväg direkt hos restaurangen på ravintola@heureka.fi eller (09) 8579 399. Närmare information om restaurangbokningar och olika alternativ finns här. I Heureka finns rum för dem som har med sig egen matsäck.

Klädförvaring

Ytterkläder och ryggsäckar kan antingen lämnas vid krokarna i aulan eller låsas in i förvaringsboxar. Heureka ansvarar inte för egendom som lämnats på krokarna eller i boxarna. Särskilt under våren när det är tid för skolresor är det viktigt att fylla krokarna i ordningsföljd.

Var hittar jag närmare information?

Du kan ställa frågor som rör skolbesök eller planeringen och bokningen av dessa per e-post till adressen koulutiedottaja@heureka.fi eller per telefon på nummer (09) 85799 vardagar kl. 9–15. Själva förhandsbokningarna görs elektroniskt.

Heurekabesök för lärare

Lärare är alltid välkomna att besöka Heureka antingen på egen hand eller i samband med lärarevenemangen. Besöksförfarandena nedan gäller endast lärare, eventuella medföljande familjemedlemmar betalar normalt pris för sina biljetter.

Lärarpris = elevpris
Lärare som har ett gällande medlemskort från en lärarorganisation är välkomna att till elevpriser besöka utställningar när som helst utan förhandsbokning. Rabatten fås också under sommarlovsmånaderna.

Lärare som gjort en förhandsbokning för sin klass = gratis besök
Lärare som har en gällande bokning i vårt system är välkomna att på förhand besöka Heureka gratis för att förbereda skolgruppens besök, planera uppgifter osv. Lärare kan också se bokade planetariefilmer på förhand om det finns plats i planetariet. Man behöver inte meddela Heureka om besöket på förhand, men det gällande bokningsnumret ska visas i biljettkassan vid ankomst.

Lärarevenemang och inskolningar
Under läsårets lopp anordnar vi olika evenemang för lärare, där vi presenterar skolprogram och material ur olika årskursers perspektiv och berättar om aktuella utställningar och planetariefilmer. Evenemangen är gratis för lärare som anmält sig på förhand.