Leipäviikko 2022

Koululaisten teemapäivät 15.-16.9.

Leipäviikon teemapäivät 15.-16.9.

Missä leipä kasvaa -teematapahtumassa Tapahtumatorilla voi tutustua Leipätiedotus ry:n infopisteisiin ja osallistua interaktiiviselle toimintaradalle, jolla selvitetään viljan matkaa pellolta pöytiin. Laboratoriossa tutkitaan ja tunnistetaan kotimaisten viljalajien jyviä mikroskoopilla. Kotiin viemisiksi vierailulta saa tuhdin tietopaketin lisäksi tuoretta leipää!

Leipäviikon vierailuille varataan näyttelyliput normaalisti suoraan varausjärjestelmästämme. Laboratorioihin tai toimintaradalle ei tehdä varauksia etukäteen. Laboratorio avoinna torstaina klo 9–15 ja perjantaina klo 10– 15. Tapahtumatorin toimintapisteet ovat avoinna Heurekan aukioloaikojen mukaisesti.

Varaa Leipäviikon vierailu

 

Yhteistyössä

Tunnista jyviä mikroskoopilla

Tunnistatko eri viljalajit pelkän jyvän perusteella? Miltä ne näyttävät mikroskoopin lasilla? Leipäviikon laboratoriotuokioissa tunnistetaan mikroskoopin avulla eri viljalajien kukintoja ja jyviä. Tunnistettavina ovat Suomen tavallisimmat viljat: ohra, vehnä, ruis ja kaura.

Toimintarata

Tapahtumatorilla on toimintapisteitä, joissa mm. käydään läpi mitä kaikkea pellolla tehdään ennen kuin vilja saadaan myllyyn jauhettavaksi. Reitin varrella tutustutaan kotimaisiin viljoihin ja niistä valmistettaviin myllytuotteisiin sekä suomalaiseen monipuoliseen leipätarjontaan. Nähtävissä on videoita leivän valmistuksesta ennen leipomoiden aikaa sekä nykyaikaisissa leipomoissa.

Radalla pääset itse kokeilemaan mm. paljonko jyviä ja jauhoja tarvitaan yhden leivän valmistamiseen sekä testaamaan onko sinulla ruista ranteessa.