ESERO Finland: Mission X ja Paxi

Tehtävät

Mission X: Treenaa kuten astronautti

Mission X: Treenaa kuten astronautti on liikuntaan ja ravitsemukseen keskittyvä kansainvälinen opiskelukilpailu, joka innostaa oppilaita harjoittelemaan astronauttien tavalla. Kiinnostaisiko tietää, kuinka juustohampurilaisen rasvapitoisuuden saa selville? Tai kuinka kehomme toimii maapallolla ja kuinka astronautit elävät ja työskentelevät avaruusmatkojen aikana?

Kenelle: Luokat 1-6

Mission X: Treenaa kuten astronautti!
Tehtävät
Ilmoittautuminen

Mission X:n suoritusaika alkaa 13. tammikuuta ja päättyy 31. toukokuuta 2021. Voitte toteuttaa oman projektinne milloin tahansa tämän ajan sisällä. Osallistuminen on maksutonta. Oppilaat saavat käyttöönsä lisämateriaaleja, jotka auttavat heitä tehtävissä. Opetusmateriaalit ja ohjeet sekä oppilaille että opettajille löytyvät suomeksi osoitteesta https://www.stem.org.uk/missionx/fi.

Mission X sopii erinomaisesti tukemaan taitojen monipuolista kehittymistä ja opetussuunnitelman osaamistavoitteiden toteutumista, erityisesti ympäristöopin ja liikunnan oppiaineissa. Voitte itse valita, miten haluatte työskennellä Mission X -ohjelman parissa: joko oppiaineiden rajoja ylittäen tai kussakin oppiaineessa erikseen. Luokka voi myös hyödyntää tehtäviä päivittäisen fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen, yhteisessä linjassa Liikkuva koulu -tavoitteiden kanssa. Koska Mission X -ohjelmaan osallistuu koululuokkia ympäri maailman, oppilaille avautuu mahdollisuuksia myös kansainväliseen ajatustenvaihtoon ja yhteistyöhön. Viime vuonna projektiin otti osaa 65 000 oppilasta eri maista. Suomessa koordinaattorina toimii Skolresurs (www.skolresurs.fi) yhdessä tiedekeskus Heurekan kanssa.

 

Paxi: nokkelat videot

Paxi-animaatiohahmo kertoo videoillaan avaruuden ihmeistä ja ilmiöistä. Mitä ovat eksoplaneetat?

Kenelle: Luokat 1-6

Kuka on Paxi? -video

Paxin opettavaiset videot:

Eksoplaneetat
Kuu
Kuun vaiheet ja pimennykset
Aurinkokunta
Päivä, yö ja vuodenajat
Veden kiertokulku
Kasvihuoneilmiö
Rosetta ja komeetat
Mars
Onko marsilaisia olemassa?

 

Ilmastoetsivät

Climate detectives -logo.

Euroopan avaruusjärjestö ESA kutsuu opettajat ja 8–15-vuotiaat koululaiset osallistumaan Ilmastoetsivät-projektiin, joka käynnistyy syyskuussa 2020 ja kestää koko lukuvuoden.

Lue lisää Ilmastoetsivistä.

ESERO Finland

Nämä tehtävät ja videot on tuottanut ESA Education. ESERO eli European Space Education Resource Office on Euroopan avaruusjärjestö ESA:n tärkein kanava Euroopan kouluyhteisön tukemiseksi. Vuoden 2021 alusta muodostettiin oma ESERO Finland, jonka pääyhteistyökumppanina Heureka jalkauttaa ja kehittää ESEROn ja ESA:n opetusmateriaaleja ja jakaa niitä suomalaisille kouluille.

Lue lisää ESERO Finlandista.

Yhteistyössä