Heurekan tapahtumatorilla on avoinna 16.3.–27.5.2018 uudenlaisen oppimisympäristön prototyyppi, jota Heurekan yleisö pääsee testaamaan ja kehittämään. Kehitteillä oleva oppimisympäristö perustuu Lightneer pelistudion kehittämään Big Bang Legends -mobiilipeliin, jossa yhdistyvät hauska pelattavuus ja inspiroiva tapa oppia hiukkasfysiikkaa.

Heurekan tytäryhtiön Heureka Overseas Productions Ltd:n ja Lightneerin yhteistyön tavoitteena on luoda uudesta oppimisympäristöstä vientituote prototyypin testauksen jälkeen. Oppimisympäristöä on tulevaisuudessa tarkoitus myydä muun muassa muihin tiedekeskuksiin, museoihin ja erilaisiin tapahtumiin ympäri maailman.

Heurekassa testauksessa olevassa oppimisympäristössä yhdistetään uudella tavalla fyysistä oppimisympäristöä, mobiilipelejä, lautapelejä, koulussa oppimista sekä vuorovaikutteisen tiedeshow’n kautta oppimista.

Heurekan tavoitteena on saada markkinoille oppimiseen innostavia, hauskoja ja pelinomaisia oppimistuotteita. Big Bang Legends -pelin pohjalta rakennetulle oppimisympäristölle uskon löytyvän kiinnostusta erityisesti Heurekan kansainvälisessä verkostossa

Tapio Koivu, toimitusjohtaja, Heureka

Pelin kehittäjät halusivat suorittaa testauksen Suomessa, koska Suomen korkeatasoisella koulutuksella on maailmanlaajuisesti hyvä maine. Big Bang Legends -pelin ja oppimisympäristön sisällöntuotannossa on tehty yhteistyötä CERNin sekä Oxfordin yliopiston ja Helsingin yliopiston asiantuntijoiden kanssa. Kooltaan noin 150 neliön laajuisessa oppimisympäristössä kävijät voivat oppia hauskalla tavalla ydinfysiikan peruskäsitteistä, elämälle elintärkeistä alkuaineista, jaksollisesta järjestelmästä sekä atomin rakenteesta, tehtävistä ja ominaisuuksista.

Heureka tunnetaan maailmalla ainutlaatuisista tieteen ja teknologian oppimista edistävistä elämyksistä. On hienoa päästä julkaisemaan yhteistyömme tuloksia maaliskuussa alkavassa näyttelyssä

Lauri Järvilehto, perustaja & hallituksen puheenjohtaja, Lightneer

Testauksessa hyödynnetään DIT-Heureka -hankkeen menetelmiä. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tukemassa hankkeessa on kehitetty ohjattu yhteiskehittämisympäristö, jossa oppimissovelluksia suunnittelevat yritykset voivat kehittää sovelluksiaan yhdessä käyttäjien kanssa. Heurekan yleisö ja erityisesti Heurekassa vierailevat kouluryhmät ovat erinomaisia uusien ja innovatiivisten oppimissovellusten testaajia. Heurekan virikkeellinen ympäristö tarjoaa inspiroivan paikan uusien digitaalisten sovellusten yhteiskehittämiselle.

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Lightneer
  • CERN

Näyttelyt