Suojaan!

Suojaan!-näyttely esittelee tieteen ja teknologian merkitystä nykyajan puolustusvoimissa vertaamalla ihmisen ja luonnon eri suojautumiskeinoja. Näyttelyssä päästään tutustumaan mm. luonnon parhaimpiin piiloutujiin, harhauttajiin ja siihen, mitä ihmiset ovat näiltä eläinlajeilta oppineet.

Näyttely vie kävijän jännittävälle matkalle kuvitteelliseen Suoja-tutkimuskeskukseen. Kävijä kerää tehtäväpalautteita virtuaaliseen tutkimuspassiin tutustuessaan näyttelyn eri kohteisiin. Vältä yllätykset -kohteella esitellään erilaisia tapoja saada tosiaikaista tilannetietoa ympäristöstä. Muuta näkymättömäksi -kohteella voit kokeilla suojavärityksen tekemistä sekä metsä- että kaupunkiympäristöihin. Vältä läpäisy -kohteella verrataan luonnossa esiintyviä suojakuoria ja ihmisten suojavarusteita sekä teknologian avulla kehitettyjä entistä parempia materiaaleja. Näyttelyn lopuksi voit kerrata eri suojautumistapoja uuden Laivanupotus 2.0 -pelin avulla.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen kanssa. Näyttely avautui 5.6.2014, ja on esillä Heurekassa useamman vuoden.

Osta lippuja


Yhteistyössä

  • Yhteistyössä

Muita näyttelyitämme