Avaruusviikot 18.-29.11.2024

Kohota katse taivaalle ja tähyile tähtiä! Heurekan avaruusviikkojen aikana tarjoilemme avaruusaiheista erikoisohjelmaa varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toisen asteen ryhmille.
 • Kohdeyhteistyö

  Aurinkokunta

  Innoittajan vetämä Tiedettä pallolla -esitys kuljettaa kiehtovalle matkalle aurinkokuntamme planeetoille.
  Mihin niistä halusisit matkustaa?

  Tutustu tarkemmin esitykseen
 • Kuukierros

  Ohjelmassa tutustutaan innoittajan johdolla Maan omaan sekä aurinkokuntamme muihin kuihin. Millaisia ne ovat ja miten ne ovat syntyneet?

  Tutustu tarkemmin esitykseen
 • Revontulet

  Tutustutaan revontuliin Auringosta lähtöisin olevana ilmiönä niin fysiikan kuin historiankin näkökulmista.

  Tutustu tarkemmin esitykseen
 • Kitsat-satelliittitutkimus

  Kitsat on täysin toimiva Cubesat eli kuutiosatelliitti. Kitsat on suunniteltu erityisesti opetuskäyttöön ja siihen kuuluu pieni yhden yksikön Cubesat-satelliitti ja maa-asema. Kitsatin avulla voi oppia, millainen on satelliitti, miten se on tehty, millaisista osista se koostuu ja kuinka se toimii. Nonstop-työpajassa kootaan Kitsat valmiista paloista ja tutustutaan satelliitin mittausantureiden toimintaan.

 • Esittelyssä ESERO Finlandin aktiviteetteja

  Tutustutaan eri luokka-asteille suunnattuihin avaruusteemaisiin luokkahuoneaktiviteetteihin. Miten eri tavoin voit koulussa tai varhaiskasvatuksessa tutkia avaruusteemoja oppilaiden ja lasten kanssa? ESERO Finland tarjoaa maksuttomia suomen- ja ruotsinkielisiä materiaaleja monipuolisesti opettajien käyttöön ja tutustuttaa avaruusteemoihin hauskan tekemisen kautta.