Planetaario

Ikimuistoisia visuaalisia elämyksiä!

Planetaario

Hyppää mukaan unohtumattomalle matkalle avaruuteen ja ihastele Maan kauneutta tähtien tasalta! Heurekan planetaario tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman elämään, luontoon ja maailmankaikkeuteen.

Planetaariossa voit kokea ainutlaatuisen visuaalisen elämyksen. Koko näkökentän kattava puolipallon muotoinen kuva saa katsojan tuntemaan olevansa tapahtumien keskipisteessä. Lennä meteoriittiparven mukana!

Heurekan planetaario on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja suurimmista digitaalisista planetaarioista. Planetaarioelokuvien esityskielenä on suomi, mutta kuulokkeiden avulla elokuvat ovat kuultavissa myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Kuulokkeita on jaossa planetaarion sisäänkäynnin yhteydessä.

Planetaarion ikäraja on 5 vuotta. Ohjelmistossa olevat planetaarioelokuvat löydät alta.

Tekniset tiedot

Teatterin nimi: Heurekan Planetaario
Esitysmuoto: 2D
Projektorit: 2 kpl Sony SXR T615 HD 4K (kustomoidut linssit)
Esitystekniikka: Sky-Skan Definiti System
Projektorityyppi: Digitaalinen
Projisointi: Kupu
Paikkamäärä: 135
Teatteri avattu: 1989 (uudistettu 2007, 2011)
Kuvun halkaisija: 17,5 m

Ohjelmisto

Ohjelmistossa on tällä hetkellä kolme planetaarioelokuvaa. Meren uumen on elokuva kaiken elämän alkukodista, merestä. Elokuva tekee kiehtovalla tavalla näkyväksi sen, minne silmämme ei näe eikä katseemme ulotu. Törmäyskurssilla!-elokuva perehtyy paitsi asteroideihin, myös aurinkokuntamme menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Elävä Aurinko -elokuva kertoo planeettamme voimalasta, jonka tuottama energia on nostattanut tuulet ja saanut aikaan sään vaihtelut jo 4,5 miljardin vuoden ajan.

Kukin planetaarioelokuva esitetään joka päivä useamman kerran. Päivän ohjelmiston löydät kalenterista.

Päivän ohjelma

Ohjelmistossa olevat planetaarioelokuvat