Paluu tulevaisuuteen – Podcast

Bassolta tutun Klaus (Wing) Elfvingin isännöimä Heurekan oma podcast vaihtuvine asiantuntijahaastateltavineen. Mukana vakiovieraina Kira Elfving & Tuuti Piippo.

Paluu Tulevaisuuteen on podcast tieteestä ja tulevaisuudesta – siis tutkimusmatka tieteen ja tulevaisuuden kiehtovimpiin aiheisiin!

01. Tieteellinen ajattelu – Esa Saarinen

Ensimmäinen jakso toimii johdatuksena tieteenfilosofiseen ja kriittiseen ajatteluun. Vieraana Aalto-yliopiston soveltavan filosofian professori Esa Saarinen.

02. Keinoäly ja robotiikka – Timo Honkela

Toisen jakson aiheena keinoäly ja robotiikka. Vieraana tekoälytutkija, professori Timo Honkela.

03. Terveydenhuollon tulevaisuus – Jaakko Sahimaa, Hannes Lohi, Emmi Helle

Kolmannen jakson aiheena on terveydenhuolto, sen innovaatiot ja tulevaisuus. Vieraana Jaakko Sahimaa, Hannes Lohi ja Emmi Helle.

04. Asuminen – Susanna Pirttikangas, Panu Lehtovuori ja Heli Ponto

Neljännen jakson aiheena on asuminen. Perehdymme asumisen tulevaisuudennäkymiin, rakentamiseen ja kaupunki- ja yhdyskuntasuunnitteluun. Haastattelussa Susanna Pirttikangas (Oulun yliopisto), Panu Lehtovuori (TTY) ja Heli Ponto (TEM). Studiovieraana tällä viikolla arkkitehti, muotoilija Emmi Jääskeläinen.

 05. Liikkuminen, liikenne ja tulevaisuus – Heikki Liimatainen, Mikko Möttönen

Miten kehittyvä energiateknologia ja entistä tehokkaampi uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen voisivat auttaa fossiilisten polttoaineiden ehtyessä?

Vieraana uudistuvan liikenteen apulaisprofessori Heikki Liimatainen (TTY) & kvanttifyysikko, dosentti Mikko Möttönen (Aalto).

 

Tekijät

Klaus Elfving

Radioääni Bassolta. Kiinnostunut kaikesta mikä liittyy universumin parempaan ymmärrykseen ja tarkastelee mielellään niitä rajoituksia, jonka puitteissa tämä ymmärrys tapahtuu. Viikonloppuisin kanavoi intohimonsa musiikkiin tekemällä suoraa radio-ohjelmaa ja valmistautuu maanantaihin.

Kira Elfving

Tiedeintoilija, joka tietää parhaiten siitä miten vähän tietää. Erityisen kiinnostunut ihmismielestä ja aivoista, sekä niiden myötä keinoälystä. Ajattelee että ihminen on hurjan mielenkiintoinen eläin, ja toivoo tieteen auttavan meitä ymmärtämään itseämme tulevaisuudessa entistä paremmin. Vapaa-aikansa viettää tanssilattialla pyörähdellen tai kuntosalilla voimaillen.

Tuuti Piippo

Toimittaja, tietokirjailija ja taiteen maisteri. Kirjoittanut kirjoja rohkeasta epäonnistumisesta ja teknologiaa luovista naisista, ja on ikuinen totuudenetsijä.

 

 

 

Sosiaalinen media

Seuraa Paluu tulevaisuuteen -podcastia Facebookissa Tieteen ystävät -ryhmässä, Twitterissä ja Instagramissa! Kommentoi, osallistu keskusteluun,  lähetä kysymyksiä ja anna palautetta. Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Sähköposti podcast@heureka.fi
Puhelinnumero +35840 324 5090