STEKin tiedeshowkiertue Pohjanmaan kouluihin

Luokkahuoneissa kipinöi jälleen, kun Pop-up Heurekan sähköä ilmassa -esitys lähtee STEKin tukemana koulukiertueelle. Liikkuva sähköaiheinen tiede-esitys rantautuu kouluihin tällä kertaa Pohjanmaalle 30.10.–10.11. Suomenkielinen esitys sähköistää oppitunnit raikkaalla otteella ja on esityksen vastaannottaville kouluille täysin maksuton.

Esityksen kesto on 20 minuuttia. Yhteen esitykseen mahtuu kerrallaan max 100 osallistujaa, ja esityksiä voi päivässä olla maksimissaan neljä. Kiertueelle valitaan mukaan sekä isompia että pienempiä kouluja, eli nyt rohkeasti hakemaan!

Hae Pop-up Heurekan esitystä koulullesi 24.9. mennessä!

Hae mukaan koulukiertueelle

Milloin?

STEKin tukemat Pop-up Heurekan Sähköä ilmassa -esitykset toteutetaan mukaan valituilla kouluilla 30.10.–10.11.2023 välisenä aikana. Merkitse hakemukseen, minä päivinä Pop-up Heurekan vierailu koulullasi olisi mahdollinen.

Kenelle?

Sähköä ilmassa -tiede-esitys on suunnattu alakoulun luokille. Kohteena ovat suomenkieliset koulut Pohjanmaalla suunnilleen alueen Raahe–Viitasaari–Ähtäri–Kauhajoki -sisällä. Lopullinen kiertuesuunnitelma mietitään hakemusten perusteella logistisesti järkeväksi niin, että mukaan valitaan sekä isompia että pienempiä kouluja.

Mitä tarvitsemme teiltä?

Heurekan innoittaja saapuu koulullenne etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti esitystarpeiston kanssa. Kaikki esitykseen tarvittava tekniikka, valot, äänentoisto sekä lava kulkevat isokokoisessa pyörillä liikkuvassa avattavassa kaapissa. Esitys on helppo pystyttää esteettömään tilaan kuten koulun liikuntasaliin tai auditorioon. Esitystä seurataan liikuntasalimaisessa ympäristössä seisten. Esityksiä voi olla päivän aikana maksimissaan neljä ja esitysajat sovitaan erikseen kunkin mukaan valitun koulun kanssa.

Pop-up Heurekan sujuvan kuljettamisen ja esitysten visuaalisen laadun takaamiseksi tarvitsemme seuraavaa:

  • Koulun puolesta henkilö, joka vastaanottaa Heurekan edustajan ja esitystarpeiston edellisenä iltana tai esitysaamuna ja tarvittaessa auttaa tarpeiston saamisessa sisään rakennukseen. Mikäli mahdollista, tuomme esityksen mielellämme paikan päälle esitystä edeltävänä iltana.
  • Esteetön kulku pihalta esityspaikalle. Kuljetusreitillä ei portaita, kynnyksiä tai ramppeja.
  • Pop-up Heurekan kanssa kuljettavan tilan korkeus sekä ovien kohdalta että muualta vähintään 205 cm.
  • Esitystila pimennettävissä
  • Normaali sähköpistorasia

Kaapin kuljetuskoko on 200 cm x 156 cm x 82 cm ja paino 325 kg. Esitysmuotoon avattuna lavan koko: leveys 307 cm, korkeus 262 cm ja syvyys 207 cm.

Hae mukaan kiertuekouluksi 24.9. mennessä

Täytä hakemus 24.9. mennessä ja kerro, miksi juuri sinun koulusi pitäisi valita mukaan Pop-up Heurekan kiertueelle.

Hae mukaan

Mikä ihmeen STEK?

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa.

STEK tarjoaa Sähkölä-palvelussaan paljon maksuttomia sähköaiheisia materiaaleja opettajien käyttöön.

STEK