Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnes fadderklassbesök 2024

Fadderklassbesök med rymdtema eftersöks för årskurserna 3–6 i svenskspråkiga grundskolor i Nyland, Åbo, Karis och Kotka. Ansök senast 28.4.!

Sök

Vetenskapsdag på Heureka

Skulle du vilja ha ett kostnadsfitt Heureka-besök för din klass i början av höstterminen? Heureka och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne söker 50 entusiastiska skolklasser från åk 3–6 att delta i fadderklassprogram.

Du kan ansöka om att delta i programmet genom att fylla i blanketten.
Ansök senast 28.4.2024.

Ansök senast 28.4.

Vad och för vem?

Besök Heureka 26.8–27.9.

I fadderpaketet ingår den handledda workshopen Mäktiga meteoriter, inträdesbiljetter till Heurekas utställningar och transport från skolan till Heureka och tillbaka med abonnerad buss för klassen (max 30 personer).


Skolklasser 3–6 (gäller ej språkbadsklasser) från Nyland, Åbo, Karis och Kotka kan ansöka om att delta i fadderprogrammet. Vetenskapsdagen finansieras av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och de är avgiftsfria för de utvalda klasserna.

Besöken genomförs under perioden 26 augusti och 27 september 2024. Detaljerade bokningsinstruktioner kommer att skickas till utvalda klasser efter att ansökningsperioden är slut.

Ansök senast 28.4.

Låt oss göra det själva!

Verkstaden Mäktiga meteoriter

I verkstaden övar vi på att känna igen meteoriter bland jordens vanliga stenar och mineraler, samt mikroskoperar och undersöker meteoriternas typiska egenskaper. Därtill observeras asteroider och kometer med hjälp av Nasas Eyes on Asteroids -applikation.
 
Anknytning till läroplanen
Programmets innehåll passar ihop med läroämnet omgivningsläras mål och innehåll för årskurserna 3–6. De centrala innehållsområdena som betonas i programmet är:
I3 På upptäcktsfärd i en pluralistisk värld
I4 Att undersöka omgivningen och
I5 Naturens strukturer, principer och kretslopp
Därtill anknyts flera av målen för mångsidig kompetens till programmet.

Ansök senast 28.4.