Svenska
kulturfondenin
kummiohjelma
päiväkodeille

Täydennyshaku ruotsinkielisille kummiluokka-
vierailuille

Svenska kulturfondenin tukemat päiväkodeille suunnatut kummiluokkavierailut jäivät marras-joulukuussa 2020 koronan vuoksi toteutumatta. Nyt on mahdollisuus hakea mukaan uudestaan, kun etsimme innokkaita päiväkotiryhmiä syksyn hausta vapaiksi jääneille paikoille. Kummiluokkapaikkoja on yhteensä 50, joista vapaana on nyt 22 paikkaa.

Vierailun sisältö on vallitsevien rajoitusten mukaan muokattu niin, että siihen sisältyy etäyhteydellä toteutettava tiedeshow toukokuussa 2021 sekä tilausbussilla toteutettava vierailu Heurekan näyttelyihin ja planetaarioelokuvaan koronatilanteesta riippuen joko keväällä tai syksyllä 2021. Ryhmän maksimikoko aikuiset mukaan lukien on 30 hlö.

Kummiohjelmaan voivat hakea päiväkotien 5–6 -vuotiaiden ryhmät Uudeltamaalta, Kotkasta, Lahdesta, Tampereelta, Porista ja Pyhtäältä. Myös kielikylpypäiväkotien ryhmät ovat tervetulleita mukaan. Vierailu toteutetaan Svenska kulturfondenin tuella, eli sekä etätiedeshow että vierailu paikan päällä Heurekassa ovat ryhmille maksuttomia.

Vieraile Heurekassa turvallisesti
Näyttelyvierailut toteutetaan turvallisesti tilausbussilla. Jotta turvavälien pitäminen on mahdollista, olemme rajoittaneet päivittäisten vierailijoiden määrää. Planetaariossa käytössä on vain joka toinen istuin ja näytösten määrää on vähennetty. Näin istuimet ehditään siivota ja käsinojat desinfioida näytösten välillä. Näyttelyalueella on tarjolla runsaasti käsidesiä, siivousta on tehostettu ja kaikki kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla valokatalyysipinnoitteella.

Vierailut toteutetaan mahdollisuuksien mukaan touko-kesäkuussa, tai viimeistään alkusyksystä 2021. Hae mukaan ohjelmaan täyttämällä alla oleva lomake! Haku kummiohjelmaan on avoinna 28.4.2021 saakka. Hakemus kannattaa lähettää heti, sillä osa ryhmistä voidaan valita jo hakuaikana.

Yhteistyössä

  • Svenska kulturfonden
  • Tutkitun tiedon teemavuosi