Svenska
kulturfondenin
kummiohjelma

Svenska kulturfondenin kummiohjelman kouluille

Svenska kulturfonden tarjoaa 100 ruotsinkieliselle peruskoululuokalle Heureka-vierailun ja ainutlaatuisen tilaisuuden laboratoriotyöskentelyyn. Ohjatussa Olomuotolaboratorio-ohjelmassa tutustutaan eri olomuotoihin ilmiönä ja olomuodon muutoksiin kokeellisten töiden sekä demonstraatioiden kautta. Kummiohjelmaan voivat hakea ruotsinkieliset peruskoulujen luokat 3–9 Uudeltamaalta, Kotkasta, Lahdesta, Tampereelta, Pyhtäältä, Turusta, Kaarinasta, Paraisilta ja Kemiönsaarelta.

Kummipakettiin sisältyy ohjattu Olomuotolaboratorio-ohjelma, planetaarioelokuva, pääsyliput Heurekaan ja tilausbussikuljetukset luokalle (max 30 hengelle). Vierailut toteutetaan loka-joulukuussa 2021 sekä tammikuussa 2022. Vierailut ovat mukaan valituille luokille maksuttomia ja ne toteutetaan ruotsiksi. Mukaan voivat hakea myös kielikylpyluokat.

Vieraile Heurekassa turvallisesti

Vierailut toteutetaan turvallisesti tilausbussilla. Jotta turvavälien pitäminen on mahdollista, olemme rajoittaneet päivittäisten vierailijoiden määrää. Planetaariossa käytössä on vain joka toinen istuin ja näytösten määrää on vähennetty. Näin istuimet ehditään siivota ja käsinojat desinfioida näytösten välillä. Näyttelyalueella on tarjolla runsaasti käsidesiä, siivousta on tehostettu ja kaikki kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla valokatalyysipinnoitteella. Työpajaan osallistuu yksi ryhmä kerrallaan ja pinnat sekä käytetyt välineet desinfioidaan ryhmien välillä.

Hae mukaan ohjelmaan täyttämällä allaoleva lomake 30.9. mennessä!

Yhteistyössä

  • Svenska kulturfonden