Heurekan virtuaalinen tiedeshow-kiertue ruotsinkielisiin alakouluihin

Haluaisitko luokkaasi vieraaksi Heurekan Sähköä ilmassa -tiedeshown, koronaturvallisesti virtuaalisena? Svenska kulturfonden tarjoaa ruotsinkielisiin alakouluihin kymmenen päivän virtuaalikiertueen, jonka aikana sähkön perusasiat tulevat hauskalla ja oivaltavalla tavalla tutuiksi omassa luokkahuoneessa.

Hae mukaan virtuaaliselle tiedeshowkiertueelle 24.1.2022 mennessä!

Hae mukaan

Yhteistyössä

  • Svenska kulturfonden

Milloin?

Esitykset ovat varattavissa maanantaista perjantaihin 31.1.–11.2.2022. Esityksen kesto on 30 minuuttia, ja se sopii alakoulun luokille. Esitys on ruotsiksi ja se on mukaan valituille luokille täysin maksuton.

Palautetta edelliseltä kiertueelta

“Sisältö oli hyvin mietitty ja havainnollisesti esitetty. Voisin ehdottomasti tilata uudelleen Heurekalta etäesityksen. Tämä oli juuri toivottua vaihtelua kouluarkeen koronan keskellä. Erittäin hyvä innovointi!” Opettajan palaute suomenkieliseltä koulukiertueelta.

Kenelle?

Virtuaaliselle tiedeshowkiertueelle voivat ympäri Suomen hakea mukaan sellaiset ruotsinkieliset tai kielikylpykoulut, joista on Heurekaan matkaa yli 200 km, tai fyysinen vierailu hankalien yhteyksiä ym. takia on muuten käytännössä mahdoton toteuttaa. Esityksiä on päivittäin neljä, ja yhteen esitykseen voi osallistua maksimissaan neljä ryhmää samasta koulusta. Esitys on interaktiivinen, eli jokainen osallistuvista ryhmistä on mukana omalla laitteellaan ja heillä on puheyhteys esitystä vetävään Heurekan innoittajaan.

Tekniset vaatimukset

Heurekan virtuaalista tiedeshow-vierailua varten tarvitsette vain mahdollisimman ison näytön, kannettavan tietokoneen, Zoom-yhteyden sekä mikrofonin ja kaiuttimet. Omassa luokassa esityksen osallistumiseen riittävät useimmiten kannettavan tietokoneen omat mikrofoni ja kaiuttimet, isommissa tiloissa erillisestä äänentoistosta on iloa. Esitykset tulevat varattaviksi sähköiseen varausjärjestelmään ja varauslinkki sekä tarkemmat etukäteisohjeet esitykseen valmistautumisesta ja yhteyden testaamisesta lähetetään mukaan valituille.