Svenska
kulturfondens
fadderprogram

Svenska kulturfonden erbjuder 100 svenskspråkiga skolklasser möjlighet att besöka Heureka och delta i workshopen Tillståndslaboratorium. I laboratorieprogrammet Tillståndslaboratorium får deltagarna lära sig om aggregationstillstånden och övergångarna mellan dem genom att själv utföra laborationer och se på demonstrationer. Skolklasser 3–9 från Nyland, Kotka, Lahtis, Tammerfors, Pyttis, Åbo, S:t Karins, Pargas och Kimitoön kan ansöka om att delta i fadderprogrammet.

I fadderpaketet ingår den handledda workshopen Tillståndslaboratorium, en planetariefilm, inträdesbiljetter till Heureka och busstransport för klassen (max 30 personer).
Besöken genomförs under perioden 25.10–21.12.2021 och 10.–18.1.2022.

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse

Besöken genomförs tryggt med beställda bussar. För att göra det möjligt att hålla säkerhetsavstånd har antalet dagliga besökare begränsats, och besöken genomförs inom de gränser som coronavirusläget tillåter. I planetariet har vi minskat antalet platser och föreställningar. Under föreställningarna används varannan sittplats och filmerna visas med ungefär en timmes mellanrum, så att det finns tid att rengöra mellan varje föreställning. På utställningsområdet finns det flera ställen där man kan desinficera händerna, städningen har effektiviserats och alla kontaktytor har behandlats med en fotokatalysbeläggning som skyddar mot virus och bakterier. Alla ytor och instrument som används på workshoppar rengörs effektivt och decinficeras efter varje grupp.

Ansök om att delta i programmet genom att fylla i blanketten nedan senast 30.9.

 

I samarbete med

  • Svenska kulturfonden