Ammatinvalintapäivä tulevaisuuden tekijöille

Tulevaisuuden tekijöiden ammatinvalintapäivä Heurekassa 20.1.

Heurekassa järjestetään 20.1. maksuton, ruotsinkielisille toisen asteen opiskelijoille suunnattu ammatinvalinta- ja uratapahtuma, joka keskittyy tulevaisuuden teknologioihin. Tule oppilaidesi kanssa tutustumaan, minkälaisia opiskelumahdollisuuksia tekoälyn ja robotiikan alueilla on tarjolla, ja mihin sieltä päädytään töihin.

Tapahtuma on osallistujille maksuton ja se toteutetaan Svenska kulturfondenin tuella.

 

 

Ohjelma

Tapahtuman ohjelmassa on vapaata tutustumista Heurekan Tekoäly – Me, Myself AI -näyttelyyn, koulutus- ja ammatinvalinta-aiheisia puheenvuoroja, tietoa alan opiskelumahdollisuuksista Helsingin yliopistossa sekä tekoälyteemainen työpaja.

Auditorio Virtanen klo 10.00
Kaikki yritykset ovat tulevaisuuden teknologiayrityksiä
Katarina Engblom, kumppaniliiketoiminnan johtaja, Microsoft, DI (Aalto)

Ryhmätyötilat Alfa, Beta ja Gamma klo 9.00–15.30
Kouluta käsivarsi
Työpajassa ohjataan robottikäsivartta tekoälyn avulla. Selaimessa toimiva, kaikille avoin Teachable machine -tekoäly on mahdollista opettaa tunnistamaan esineitä. Käytämme Micro:bit-mikrokontrolleria ohjaamaan robottikäsivartta, jonka avulla tekoäly pääsee käsiksi opetettuihin esineisiin. Nonstop-työpaja, kesto noin 20 min.

Tapahtuman kaikki sisällöt ovat ruotsinkielisiä ja auditorion asiantuntijapuheenvuorot striimataan, jolloin niiden antiin voi palata myös myöhemmin. Zoom-linkki: https://us02web.zoom.us/j/81687668452?pwd=MEFHNSt1SnExeVFGZ3oycFEvL2V6Zz09

Heurekan planetaario ei valitettavasti ilmanvaihtoremontin takia ole tapahtuman aikana käytössä.

Mitä ja kenelle?

Maksuton vierailu sisältää pääsyliput tiedekeskukseen, mahdollisuuden tutustua Tekoäly – Me, Myself AI -näyttelyyn sekä muihin avoinna oleviin näyttelyihin, sekä osallistumisen teemapäivän ohjelmiin ja esittelyihin. Matkat Heurekaan ja takaisin sekä mahdollinen ruokailu ovat omakustanteisia. Mukaan voivat ilmoittautua ruotsinkielisten lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten opiskelijat.

Milloin ja missä?

Perjantaina 20.1. kello 9–16, tiedekeskus Heureka. Tapahtumaan mahtuu 250 osallistujaa. Mikäli halukkaita on enemmän, paikat arvotaan.

Mitä maksaa?

Tapahtuman sisäänpääsy ja ohjelma ovat mukaan valituille ryhmille maksuttomia. Matkat ja mahdollinen ruokailu ovat omakustanteisia.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoitaudu lähettämällä ryhmän tiedot (oppilaitos, ryhmäkoko, yhteyshenkilö) osoitteeseen info@heureka.fi

 

Yhteistyössä