Ammatinvalintapäivä tulevaisuuden tekijöille

Tulevaisuuden tekijöiden ammatinvalintapäivä Heurekassa 24.11.

Heurekassa järjestetään 24.11.2023 maksuton, ruotsinkielisille toisen asteen opiskelijoille suunnattu ammatinvalinta- ja uratapahtuma, joka keskittyy tulevaisuuden teknologioihin. Tule oppilaidesi kanssa tutustumaan, minkälaisia opiskelumahdollisuuksia tekoälyn ja robotiikan alueilla on tarjolla, ja mihin sieltä päädytään töihin.

Tapahtuma on osallistujille maksuton ja se toteutetaan Svenska kulturfondenin tuella.

 

 

Ohjelma

Tapahtuman ohjelmassa on vapaata tutustumista Heurekan Tekoäly – Me, Myself  AI -näyttelyyn, koulutus- ja ammatinvalinta-aiheisia puheenvuoroja ja mahdollisuus osallistua robotiikka- ja ohjelmointiaiheisiin työpajoihin ja kokeilupisteisiin, sekä vierailla planetaariossa. Tapahtuman kaikki sisällöt ovat ruotsinkielisiä ja auditorion asiantuntijapuheenvuorot striimataan, jolloin niiden antiin voi palata myös myöhemmin.

Auditorio Virtanen klo 10.00
Sinustako tulevaisuuden tekoälyosaaja?
Puheenvuorot sekä alalla työskentelevän että alalle opiskelevan näkökulmista.
Katarina Engblom, kumppaniliiketoiminnan johtaja, Microsoft, DI (Aalto)
Anton Taleiko, neljännen vuoden opiskelija, Helsingin yliopisto

Ryhmätyötilat Alfa, Beta ja Gamma klo klo 9.00, 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00
Automaattiautot-työpaja, työpajan kesto 45 min.

Työpaja yhdistelee vauhdikkaasti ja käytännönläheisellä otteella robotiikkaa ja ohjelmointia. Opittavaa ja haastetta riittää niin aloittaville kuin kokeneimmillekin ohjelmoijille. Työpajassa joukkueet kilpailevat pienillä autoilla toisiaan vastaan mutkaisella radalla formulahengessä. Autot ovat Micro:bit-mikrokontrollerilla ohjelmoitavia robotteja, joiden koodaus toteutetaan blokkieditorilla. Autossa on myös kameralla varustettu tekoälymoduuli, jonka avulla se tunnistaa kulkua ohjaavia liikennemerkkejä ja oppii selviytymään radalla itsenäisesti.

Ideaverstas klo 9.00–15.00
Liikkuva luuranko -kokeilupiste, nonstop.

Tutustu hullunkuriseen robotiikkaan! Dinosauruksen luurankoa ohjataan ja liikutellaan halutulla tavalla ohjelmoitavien mikrokontrollereiden sekä servomoottorien avulla. Aktiviteetti antaa totuudenmukaisen kuvan robottien ohjausperiaatteista.

Planetaario klo 11.45 ja 14.00
Muuttuva maapallo

Elokuvassa tutustutaan planeettamme moottoriin, ilmastoon. Satelliittidataan ja tietokonesimulaatioihin perustuvat kuvat johdattavat katsojat hurrikaanin pyörteisiin, syvälle valtamerten syvyyksiin, tulivuorten uumeniin ja kasvokkain planeettamme suurimpien eläinten kanssa.

Mitä ja kenelle?

Maksuton vierailu sisältää pääsyliput tiedekeskukseen, mahdollisuuden tutustua Tekoäly – Me, Myself AI -näyttelyyn sekä muihin avoinna oleviin näyttelyihin, sekä osallistumisen teemapäivän ohjelmiin. Matkat Heurekaan ja takaisin sekä mahdollinen ruokailu ovat omakustanteisia. Mukaan voivat ilmoittautua ruotsinkielisten lukioiden ja muiden toisen asteen oppilaitosten opiskelijat.

Milloin ja missä?

Perjantaina 24.11. kello 9–15, tiedekeskus Heureka. Tapahtumaan mahtuu 250 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mitä maksaa?

Tapahtuman sisäänpääsy ja ohjelma ovat mukaan valituille ryhmille maksuttomia. Matkat ja mahdollinen ruokailu ovat omakustanteisia.

Miten pääsen mukaan?

Ilmoitaudu mukaan 1.11. mennessä.

 

Yhteistyössä