Turvallisesti tieteen pariin!

Heureka on avoinna ja toivottaa sinut tutustumaan ja innostumaan turvallisesti tieteestä! Turvallinen vierailu mahdollistetaan mm. ennakkolipuilla, kävijämäärää rajoittamalla, turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehtimalla sekä tehostetun siivouksen ja kosketuspintojen antiviruspinnoitteen avulla.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä Heurekassa. Maskia tulee käyttää erityisesti silloin, kun turvavälejä ei pysty noudattamaan. Otathan vierailulle mukaan oman kasvomaskin. Voit tarvittaessa ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja Heureka Shopista. Olemme rajanneet päivittäisen kävijämäärän noin 25 %:iin siitä yleisömäärästä, joka Heurekassa voisi olla yhtäaikaisesti. Liput tulee hankkia ennakkoon verkkolippuakaupastamme. Meillä on siis nyt väljää ja voit noudattaa hyvin turvavälejä tiloissamme.

Toimenpiteet turvalliseen vierailukokemukseen

Hanki liput ennakkoon

Varaa tai osta lippu ennen tuloasi lippukaupastamme. Tämä mahdollistaa päivittäisen kapasiteetinhallinnan. Samalla saamme yhteystietosi ja voimme olla tarvittaessa sinuun yhteydessä.

Liput ennakkoon netistä.

 

 

Käytäthän maskia Heurekassa

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä Heurekassa. Maskia tulee käyttää erityisesti silloin, kun turvavälejä ei pysty noudattamaan. Otathan vierailulle mukaan oman kasvomaskin. Voit tarvittaessa ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja Heureka Shopista.

Kasvomaski

Kosketuspinnoilla antiviruspinnoite

Tiloissamme kaikki kosketuspinnat on käsitelty Nanoksin antiviruspinnoitteella.

Valokatalyysipinnoite desinfioi itsensä ja tuhoaa tehokkaasti bakteereja ja viruksia, kun siihen kohdistuu valoa. Lisätietoa löydät Nanoksin omilta sivulta.

Ikoni valokatalyysipinnoitteen laitosta.

Siivous ja pintojen puhdistus

Olemme lisänneet siivousta, erityisesti pintojen puhtaanapitoa ja desinfiointia. Kaikki usein kosketeltavat pinnat puhdistetaan tehostetusti, useampaan kertaan päivässä.

Käsidesi

Olemme lisänneet käsidesin eli käsihuuhteen saatavuutta sekä lisänneet käsienpesumuistutuksia ja -ohjeita  kaikkiin wc-tiloihin.

 

Pese kädet huolellisesti

Paras keino suojautua koronavirukselta ja muilta helposti tarttuvilta viruksilta ja bakteereilta on huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.

 

Minimoi tartuntariski, yski ja aivasta oikein

Ethän tule flunssaoireisena vierailulle Heurekaan. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

 

Jonotus ja turvavälit

Pidä vähintään metrin etäisyys muihin ihmisiin, vältä ihmisjoukkoja ja tungoksia.

Koulu- ja päiväkotiryhmien opastetut ohjelmat

Opastettujen ohjelmien sisällöt ja ohjaaminen on suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi. Välineitä desinfioidaan ja työpajatilan pinnat puhdistetaan jokaisen ryhmän jälkeen. Mahdollisuuksien mukaan ohjelmia pidetään normaalia väljemmissä tiloissa. Jokaiseen ohjelmaan osallistuu vain yksi ryhmä kerrallaan.