Usein kysytyt kysymykset

Alta löydät muutamia useimmiten kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen koronavirustilanteen aiheuttamiin muutoksiin Heureka-vierailuja koskien.

 

Miksi Heurekaan pitää ostaa liput tai varata vierailu ennakkoon verkkolippukaupasta?

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja turvallisen vierailun mahdollistamiseksi olemme tehneet rajoituksia päiväkohtaiseen vierailijamäärään. Lipun ostaminen ja vierailun varaaminen ennakkoon verkkokaupasta mahdollistaa päivittäisen kapasiteetinhallinnan. Samalla pyrimme minimoimaan asiakaspalvelukontaktit lipunmyynnissämme. Kun hankit lippusi tai varaat vierailusi ennakkoon Heurekan verkkokaupasta, varmistat sisäänpääsysi haluamanasi päivänä. Samalla saamme yhteystietosi ja voimme olla tarvittaessa sinuun yhteydessä.

Varaa/osta liput

Minulla on Museokortti, Heureka Club -vuosikortti, vapaalippu, lahjakortti, kulttuurietuus, opettajaetuus (OAJ) tai olen henkilökohtainen avustaja – miten toimin?

Jos sinulla on jo pääsylippu tai jokin edellä mainittu sisäänpääsyyn oikeuttava lippu/kortti/etuus, tulee sinun myös tässä tapauksessa varata paikkasi ennakkoon verkkolippukauppamme kautta ja rekisteröidä tai maksaa vierailusi sitten paikan päällä. Toimi silloin näin:

  1. Valitse lippukaupassa Heureka-lippu ja paina “Osta”-painiketta.
  2. Seuraavalla sivulla valitse kohta Minulla on lippu/Museokortti/kulttuurietuus* (0€) ja merkitse ko. kohtaan henkilömäärä. Samalla ostoskerralla voi sekä ostaa maksullisia ennakkolippuja että varata maksuttomia vierailupaikkoja, jos sisäänpääsyyn oikeuttava lippu/kortti on jo olemassa.
  3. Valitse kalenterista vierailupäivä.
  4. Vie ostoprosessi (=paikkavarausprosessi) loppuun normaalisti lippukaupan ohjeita noudattaen.

Saapuessasi Heurekaan sinun tulee esittää sisäänpääsyyn oikeuttava ennakkolippu lipunmyynnissämme ja samalla pääsylippu, kortti tai todiste etuudesta. Jos haluat maksaa vierailun kulttuurietuudella (Smartum, Edenred, ePassi tms.), varaa silloinkin vierailupaikkasi ennakkoon kohdasta “Minulla on jo lippu/Museokortti/kulttuurietuus* (0€)” ja maksa lippusi sitten kulttuurietuudella paikan päällä. Huomioithan, että kulttuurietuus on henkilökohtainen ja sillä voi maksaa vain sen henkilön lipun, jolle kulttuurietuus on myönnetty.

Haluan ostaa vierailuni yhteydessä Museokortin – miten toimin?

Jos haluat ostaa vierailusi yhteydessä Museokortin Heurekasta, valitse verkkolippukaupassa Museokortti Heurekasta ja saat näin varattua itsellesi vierailupaikan haluamanasi päivänä. Museokortin voimassaolo alkaa vierailupäivänä.

Voinko ostaa lipun/varata vierailun vielä kuluvan päivän aikana? 

Kyllä, lipun voi ostaa tai varata vierailun vielä kuluvan päivän aikana, jos lippuja on edelleen saatavilla. Jos ennakkoon ostettujen/varattujen lippujen määrä on saavuttanut päivittäisen kävijämäärärajoituksen, niin lippuja ei voi ostaa enää kyseiselle päivälle. Lippuja ei myydä silloin myöskään paikan päällä.

Voinko muuttaa vierailupäivää, jos olen jo ostanut lipun/varannut vierailun, mutta en pääsekään suunnitellusti Heurekaan?

Kyllä voit. Jos olet ostanut lipun/varannut vierailun jo ennakkoon, ja haluat jälkikäteen vaihtaa vierailupäivää, lähetäthän sähköpostitse tiedon vierailupäivän muutoksesta osoitteeseen asiakaspalvelu@heureka.fi. Liitä sähköpostin mukaan ennakkolipun ostoksesta tulleen vahvistuksen tai muu tunnistetiedon.

Saako Heureka Club -vuosikorttiin ja lahjakorttiin voimassaoloajan pidennystä siltä ajalta kun Heureka oli suljettuna koronapandemian vuoksi?

Kyllä saa, Heureka Club -vuosikorteille ja lahjakortteihin, jotka ovat olleet voimassa sulkuaikana, tullaan lisäämään voimassaoloaikaa sulkemisaikaa vastaavan ajan seuraavalla vierailukerralla. (Painettujen Heureka-pääsylippujen eli vapaalippujen, joiden viimeinen voimassaolopäivä oli 31.12.2020, voimassaoloaikaa ei valitettavasti voida enää jatkaa pidemmälle vuonna 2021. Heureka on jouduttu pitämään suljettuna Heurekasta riippumattomista syistä, ja koska kyseessä on vapaalippu, Heurekalla ei ole niiden osalta korvausvelvollisuutta.)

Mitä toimenpiteitä olette tehneet, jotta vierailu on turvallinen sekä asiakkaille että henkilökunnalle?

Olemme tehneet useita toimenpiteitä sen eteen, jotta Heureka-vierailu olisi sekä kävijöille että henkilökunnalle mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen. Turvavälien mahdollistamiseksi päivittäinen kävijämäärä on rajoitettu alle puoleen siitä mitä se voisi olla. Käsien desinfiointipisteitä on useita, siivousta on tehostettu ja kaikki kosketuspinnat on käsitelty viruksilta ja bakteereilta suojaavalla valokatalyysipinnoitteella. Kaikki usein kosketeltavat pinnat puhdistetaan tehostetusti, useampaan kertaan päivässä. Vaikka noudatammekin turvavälejä, niin tulethan rohkeasti kysymään, jos tarvitset opastusta näyttelykohteella. Käytämme näyttelyalueella opastaessamme kasvosuojaimia.

Onko käsien desinfiointipisteitä riittävästi?

Olemme lisänneet käsidesin eli käsihuuhteen saatavuutta sekä lisänneet käsienpesumuistutuksia ja -ohjeita kaikkiin wc-tiloihin. Paras keino suojautua koronavirukselta ja muilta helposti tarttuvilta viruksilta ja bakteereilta on huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.

Minulla on flunssan oireita, voinko tulla Heurekaan? Entä, jos minulla on allergiaoireita?

Ethän tule flunssaoireisena vierailulle Heurekaan. Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Jos koet, että sinulla on allergiaoireita, toivomme, että vierailet myös tässä tapauksessa oireettomana.

Onko Heurekassa tarjolla kasvosuojaimia?

Kasvosuojaimia voi ostaa Heureka Shopista.

Onko Heurekassa tarjolla kertakäyttöhanskoja?

Toivomme että tuot tullessasi omat hansikkaat jos haluat niitä käyttää. Meillä on useita käsidesipisteitä. Heureka Shopista voi ostaa kosketusnäyttökyniä.

Miten Heurekan Tiederavintola on avoinna, millainen lounas siellä on?

Katso ajantasaisimmat tiedot Tiederavintolan sivulta.

Onko Heurekan (Tikkurilan) Heureka Shop avoinna normaalisti?

Katso ajantasaisimmat tiedot Heureka Shopin sivulta

Miten planetaariossa on huolehdittu turvallisuudesta?

Planetaario on suljetettu toistaiseksi. Tarkasta ajankohtaisin tieto kalenteristamme.

Onko rottakoripalloesityksiä joka päivä?

Rottakoripalloesityksiä pidetään poikkeusjärjestelyin, jotta turvaetäisyyksien pitäminen on mahdollista. Päivän peliajat löytyvät kalenteristamme.

Onko lapsille laboratorio-ohjelmaa tarjolla?

Tarkasta ajankohtaisin tieto kalenteristamme.

Onko tiedeteatterissa esityksiä?

Tarkasta ajankohtaisin tieto kalenteristamme.

Voiko syntymäpäiväjuhlia varata Heurekaan?

Katso ajankohtaisin tilanne syntymäpäivävarauksistamme.