Uutta Heurekassa!

Uutta Heurekassa!

Koronaviruspandemian aiheuttaman sulun aikana Heurekaan on rakennettu kaksi uutta näyttelyä, ulkonäyttelyalueelle saatu uusia kohteita ja planetaarion ohjelmistoon uusi elokuva.

Tutustu tarkemmin

SuperPUU

Heurekan avautumisen myötä avautuu myös uusi SuperPUU -näyttely. Tyylikkään kauniisti toteutettu näyttelykokonaisuus esittelee puun luonnollisia supervoimia, joiden ansiosta puusta voi rakentaa melkein mitä vain huonekaluista siltoihin ja pilvenpiirtäjiin. Näyttelyssä pääsee mm. rakentamaan unelmien puukaupunkia, soittamaan puuorkesteria ja työstämään puuta laserilla. Näyttelyn elämä jatkuu myös suomalaisissa metsissä – näyttelystä saa mukaansa männyn siemeniä istutettavaksi itselle mieluisaan paikkaan.

Näyttelyn kumppaneita ovat Ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelma, Puutuoteteollisuus ry, Suomen Metsäsäätiö, Metsä Wood, Stora Enso, UPM Plywood, Isku, Novart ja Versowood. Yhteinen viestimme on, että puu on tutkitusti ratkaisu ekologisesti kestävien yhteiskuntien rakentamiseksi.

Pellolta avaruuteen

Vaasan Oy:n ja Valion kanssa yhteistyössä on puolestaan tuotettu Heurekan tapahtumatorille pienoisnäyttely Pellolta avaruuteen, jossa tarkastellaan ruohonjuuritasolta avaruuteen, miltä vilja- ja maitotuotteiden matka lautaselle näyttää. Näyttelyssä sukelletaan maan alle haistelemaan, kuuntelemaan ja tutkimaan maaperää sekä tunnistetaan viljalajeja ja tarkastellaan leiväntuotannon hygieniaa.

Tähtien tuolla puolen

Planetaarion ohjelmistossa ensi-iltaan tulee avaruusaiheinen animaatioelokuva, joka sopii hyvin myös nuoremmille katsojille. Elokuvassa tyttö nimeltä Säde saa eräänä iltana yllättävän vieraan – Kuun. Yhdessä he lähtevät matkalle universumin kaukaisiin kolkkiin ja oppivat, mitä eksoplaneetat ovat ja miten niitä voidaan havaita. He tutkivat tähtienvälisiä planeettoja, valtameriplaneettoja sekä supermaapalloja. Kuu kertoo Säteelle eksoplaneettojen etsijöistä, jotka tutkivat avaruutta löytääkseen maankaltaisia planeettoja. Elokuvan alkuperäisversion Beyond the Sun on tuottanut espanjalainen tuotantoyhtiö Render Area. Elokuvan kesto on noin puoli tuntia. Planetaarioelokuvat sisältyvät Heurekan pääsylippuun ja niihin on 5 vuoden ikäraja.

Tiedepuisto Galilei

Kesäaikaan auki oleva ulkonäyttelyalue tiedepuisto Galilei on myös uudistunut. Uuden pinnoitteen saaneella ulkonäyttelyalueella on esillä kolme uutta kaikenikäisille sopivaa näyttelykohdetta: yhteistoimintaa edellyttävä kuulalabyrinttipeli, valuva hiekkateos, jossa käyttäjä pääsee toimimaan maisemamaalarina sekä jättimäiset Fröbelin palikat -rakentelukohde.