Välkommen tillbaka till vetenskapen!

Vi rekommenderar att du köper inträdesbiljetter för besöket på förhand i vår biljettutik

Om du redan har en biljett eller till exempel ett årskort till Heureka ska även en biljett för den specifika besöksdagen lösas in i biljettbutiken. Vi har begränsat antal besökare per dag. Gruppbokningar ska göras på förhand hos oss eller genom att skicka e-post till info@heureka.fi.

Vi vill att besöket på Heureka ska vara så trevligt och tryggt som möjligt för alla. Nedan hittar du åtgärder och anvisningar som möjliggör en trygg besöksupplevelse och som vi önskar att alla våra besökare följer.

Välkommen att tryggt ta del av vetenskaperna!

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse

Antivirusbeläggning på kontaktytor

Vi har desinfekterat alla kontaktytor med antivirusbeläggning från Nanoksi.

Fotokatalysbeläggningen desinfekterar sig själv och utplånar bakterier och virus när ljuset träffar den. Mer information finns på Nanoksis egna sidor.

Ikoni valokatalyysipinnoitteen laitosta.

Städning och ytrengöring

Vi har utökat städningen, särskilt ytrengöring och desinfektion. Alla ytor som används flitigt rengörs effektivt flera gånger om dagen.

Handdesinfektion

Vi har ökat tillgången till handdesinfektion och satt upp påminnelser och anvisningar om handtvätt på alla toaletter.

Tvätta händerna noggrant

Bästa sättet att skydda sig mot coronaviruset och andra smittsamma virus och bakterier är att hålla god handhygien. Tvätta händerna med tvål ofta och noggrant i minst 20 sekunder.

Minimera smittorisken genom att hosta och nysa rätt

Tänk på att inte besöka Heureka om du har förkylningssymtom. Hosta och nys i en engångsnäsduk och släng näsduken på en gång. Om du inte har en näsduk så hosta och nys i armvecket – inte i händerna. Rör inte vid ögon, näsa eller mun om du inte nyligen har tvättat händerna.

Köer och trygga avstånd

Håll avstånd till andra och undvik folksamlingar och trängsel.