Tänk på att köpa inträdesbiljetter för besöket på förhand i vår biljettbutik

Heureka öppnar åter för allmänheten onsdagen den 10 juni 2020 med undantagsarrangemang med beaktande av coronavirussituationen. 1.7.–16.8.2020 är Heureka öppet varje dag kl. 10–18.  Vi följer löpande myndigheternas anvisningar om hur vi kan förhindra att coronaviruset sprids och därför kan öppettider och andra anvisningar för besöket komma att ändras. Du hittar alltid aktuell information på webbplatsen. Tänk på att köpa inträdesbiljetter för besöket på förhand i vår biljettbutik. Om du redan har en biljett eller till exempel ett årskort till Heureka ska även en biljett för den specifika besöksdagen lösas in i biljettbutiken. Vi har begränsat antal besökare per dag. Gruppbokningar ska göras på förhand hos oss eller genom att skicka e-post till info@heureka.fi.

Den 14 mars 2020 tvingades Heureka stänga på grund av coronaviruspandemin. Om du hade köpt en förbokad biljett till tidsperioden 14 mars–9 juni 2020 kan du flytta besöksdatumet för den förbokade biljetten genom att skicka biljettuppgifterna per e-post till asiakaspalvelu@heureka.fi. Om du så önskar har du även möjlighet att få pengarna tillbaka för den förbokade biljetten. För Heureka Club-årskort som skulle ha varit giltiga under perioden 14 mars–9 juni 2020 eller är giltiga efter 10 juni 2020 kommer vi att utöka giltighetstiden i samband med nästa besök med en motsvarande tidsperiod som Heureka tvingades hålla stängt på order av myndigheter.

Vi vill att besöket på Heureka ska vara så trevligt och tryggt som möjligt för alla. Nedan hittar du åtgärder och anvisningar som möjliggör en trygg besöksupplevelse och som vi önskar att alla våra besökare följer. Välkommen att tryggt ta del av vetenskaperna!

Åtgärder för en trygg besöksupplevelse

Antivirusbeläggning på kontaktytor

Vi har desinfekterat alla kontaktytor med antivirusbeläggning från Nanoksi.

Fotokatalysbeläggningen desinfekterar sig själv och utplånar bakterier och virus när ljuset träffar den. Mer information finns på Nanoksis egna sidor.

Ikoni valokatalyysipinnoitteen laitosta.

Städning och ytrengöring

Vi har utökat städningen, särskilt ytrengöring och desinfektion. Alla ytor som används flitigt rengörs effektivt flera gånger om dagen.

Handdesinfektion

Vi har ökat tillgången till handdesinfektion och satt upp påminnelser och anvisningar om handtvätt på alla toaletter.

Tvätta händerna noggrant

Bästa sättet att skydda sig mot coronaviruset och andra smittsamma virus och bakterier är att hålla god handhygien. Tvätta händerna med tvål ofta och noggrant i minst 20 sekunder.

Minimera smittorisken genom att hosta och nysa rätt

Tänk på att inte besöka Heureka om du har förkylningssymtom. Hosta och nys i en engångsnäsduk och släng näsduken på en gång. Om du inte har en näsduk så hosta och nys i armvecket – inte i händerna. Rör inte vid ögon, näsa eller mun om du inte nyligen har tvättat händerna.

Köer och trygga avstånd

Håll minst en meters avstånd till andra och undvik folksamlingar och trängsel.