Vanliga frågor

 

 

 

Kan jag köpa biljett på besöksdagen? 

Ja, du kan köpa biljett på besöksdagen.

Kan jag byta besöksdag om jag redan har köpt en biljett?

Kontakta vår kundtjänst om du vill byta till en annan besöksdag.

Vilka åtgärder har ni vidtagit för att besöket ska vara säkert för både kunderna och personalen?

Vi har vidtagit flera åtgärder för att Heurekabesöket ska vara så trevligt och säkert som möjligt för både besökarna och personalen. För att göra det möjligt att hålla säkerhetsavstånd har antalet besökare begränsats till ungefär en femtedel av vad det skulle kunna vara, det finns flera ställen där man kan desinficera händerna, städningen har effektiviserats och alla kontaktytor har behandlats med en fotokatalysbeläggning som skyddar mot virus och bakterier. Alla ytor som används flitigt rengörs effektivt flera gånger om dagen.

Finns det tillräckligt många ställen där man kan desinficera händerna?

Vi har ökat tillgången till handdesinfektion och satt upp påminnelser och anvisningar om handtvätt på alla toaletter. Bästa sättet att skydda sig mot coronaviruset och andra smittsamma virus och bakterier är att hålla god handhygien. Tvätta händerna med tvål ofta och noggrant i minst 20 sekunder.

Jag har förkylningssympton, får jag komma till Heureka? Och hur är det om jag har allergiska symptom?

Tänk på att inte besöka Heureka om du har förkylningssymptom. Hosta och nys i en engångsnäsduk och släng näsduken på en gång. Om du inte har en näsduk så hosta och nys i armvecket – inte i händerna. Rör inte vid ögon, näsa eller mun om du inte nyligen har tvättat händerna. Om du upplever att du har allergiska symptom önskar vi också i det här fallet att du kommer på besök när du är symptomfri.

Finns det ansiktsmasker på Heureka?

Ansiktsmasker kan köpas i Heureka Shop.

Finns det engångshandskar på Heureka?

Vi önskar att du tar med egna handskar när du kommer om du vill använda sådana. Det finns flera ställen där du kan desinficera händerna. Pekpennor kan köpas i Heureka Shop.

Vilka öppettider har Heurekas restaurang, vilket slags lunch serveras?

Lunchmenyn och öppettider finns på Vetenskapsrestaurangens webbplats.

Är Heureka Shop i Dickursby öppen som normalt?

Heureka Shop i Dickursby är öppen varje dag kl. 11.00–13.00 och 14.00–17.00. En servicepaus hålls i butiken under dagen.

Hur har säkerheten beaktats i planetariet?

Vi har minskat antalet platser och föreställningar i planetariet. Under föreställningarna används varannan sittplats och filmerna visas med ungefär en timmes mellanrum, så att vi bl.a. hinner torka av armstöden ordentligt mellan varje föreställning. Filmerna har finsk berättarröst, men du kan välja svenska, engelska eller ryska i hörlurarna. Hörlurarna för språkval returneras för rengöring efter användningen, och vi rekommenderar även våra besökare att om möjligt använda egna hörlurar. Du hittar det dagliga tidsschemat i vår kalender. Det finns ett separat ställe för handdesinficering i anslutning till entrén till planetariet.

Visas det råttkorgboll varje dag?

Råttkorgboll kan ses varje dag med undantagsarrangemang, så att det är möjligt att hålla säkerhetsavstånd. Dagens matchtider finns i vår kalender.

Erbjuder ni laboratorieprogram för barn?

Laboratorierna är tills vidare inte öppna för allmänheten.

Har vetenskapsteatern några föreställningar?

Vetenskapsteaterns föreställningar hålls på scenen på Evenemangstorget, så att det är möjligt att hålla säkerhetsavstånd. Dagens speltider finns i vår kalender.

Kan man boka födelsedagskalas på Heureka?

Läs mer från födelsedagskalasfester.