Matkalla avaruudessa

Olisiko sinusta avaruuden ammattilaiseksi?
Näyttely esillä 10.2.2024–11.1.2026

Uusi näyttely

Olisiko sinusta avaruuden ammattilaiseksi?

Matkalla avaruudessa -näyttely muistuttaa, että Maa on paras avaruusaluksemme – pidetään siitä huolta!

Avaruustoiminta on välttämätöntä Maan ja elämän suojelemiseksi. Näyttelyssä astutaan kuvitteelliselle tulevaisuuden avaruusasemalle ja tutustutaan siellä avaruustoimintaan osallistumalla avaruuden ammattilaisten tehtäviin, joissa suojellaan Maata ja tutkitaan maailmankaikkeutta.

Tulevaisuuden avaruusasema

Tervetuloa tulevaisuuden avaruusasemalle!

Matkalla avaruudessa on toiminnallinen tiedekeskusnäyttely kaikenikäisille. Näyttely esittelee poikkileikkauksen nykyisestä avaruustoiminnasta ja suunnitelmista, jotka toteutunevat seuraavan 30 vuoden aikana.

Näyttelyyn saapuessaan kävijä astuu Maan kiertoradalla olevalle tulevaisuuden avaruusasemalle, jossa hän ryhtyy avaruusammattilaiseksi tarinallisten tehtävien ja pelien kautta. Avaruusammattilaisena hän voi suojella planeettaamme ja tutkia maailmankaikkeutta kuudessa eri tiimissä: Maan suojelijana, tutkimuksen uranuurtajana, neuvottelun ammattilaisena, hyvinvoinnin ylläpitäjänä, tekniikan taitajana ja tulevaisuuden näkijänä. Näyttelykäynnin päätteeksi kävijä voi kuvauttaa itsensä avaruuden ammattilaisena valitsemassaan tiimissä

Poikkeuta asteroidia tai ohjaa kuumönkijää

Näyttelyssä ihmiskunta on palannut Kuuhun, hyödyntää sen resursseja ja tekee siellä tutkimusta. Näyttelyssä voi lisäksi osallistua
kuvitteelliselle matkalle Marsiin ja tutustua vauhdikkaassa ryhmäpelissä matkan hankaluuksiin.

Näyttelyn tehtävissä voi myös poikkeuttaa asteroidin kulkuradaltaan, siivota avaruusromua, lukea avaruussäätiedotuksen, suunnitella luotaimen, rakentaa avaruusasemaa, harjoitella kuumönkijän ohjaamista tai pohtia avaruustoiminnan eettisiä kysymyksiä.

 • Heurekan turvallisemman tilan periaatteet

  Heurekan turvallisemman tilan periaatteet

  Heurekassa jokaisella pitää ola turvallinen olo. Kun olen Heurekassa, noudatan näitä turvallisen tilan periaatteita. 

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit 2024

  Tiedeleirit

  Kesän 2024 tiedeleireille löytyy vielä paikkoja! Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torstain iltalippu kympillä

  Tarjous

  Torstaisin klo 15–20 kaikki pääsyliput 10 €/kpl. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana. Huom! Alennus ei koske torstai-iltoja 20.6.–8.8., 17.10., 5.12. ja 26.12.

 • Planetaario suljetaan 12.8.2024 alkaen

  Planetaario suljetaan 12.8.2024 alkaen

  Uuudistus

  Planetaario on avoinna kesällä joka päivä, joten ehdit vielä katsomaan elokuvia ennen kuin planetaario suljetaan 12.8. alkaen ison uudistusremontin takia.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Tapahtuma

  Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Lahjalippu Heurekaan

  Voimassa 12kk ostopäivästä

  Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Vastuullisuus Heurekassa

  Uutinen

  Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki.

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Uutinen

  Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000