• Kumppanuudet

  Kumppanuusverkostoomme kuuluu useita innovatiivisia yrityksiä, säätiöitä sekä oppi- ja tutkimuslaitoksia, joiden kanssa teemme tieteen ja yhteiskunnan ilmiöistä kiinnostavia ja ymmärrettäviä.

  Kumppaneiden tuella mahdollistamme laadukkaan tiedekasvatuksen ja -viestinnän toteutumista sekä kartutamme suomalaista tiedepääomaa.


 • Kiinnostaako kumppanuus? Ota yhteyttä:

  Marjut Sirola
  Kumppanuusasiantuntija
  marjut.sirola@heureka.fi
  puh. +358 40 9015 343

 • Vaikuttavuusohjelmat

  Vaikuttavuusohjelmat

  Vaikuttavuusohjelmamme soveltuvat organisaatioille, jotka haluavat osallistua yhteiskunnallisesti merkittävien teemojen esittelyyn. Tähän laajimpaan kumppanuusmalliimme sisältyy tiedekeskusnäyttelyn lisäksi yleisö- ja sidosryhmätapahtumia, oppimateriaaleja sekä työpajoja. Vaikuttavuusohjelma voi innostaa tulevaisuuden osaajia, erityisesti lapsia ja nuoria tieteen pariin.

 • Kummiluokat

  Kummiluokat

  Kumppaneiden tuki mahdollistaa Heureka-vierailun vuosittain lukuisille koulu- ja varhaiskasvatusikäisille lapsille. Kummiluokkapaketit suunnataan kumppanin kanssa yhdessä mietityn alueen koululuokille tai varhaiskasvatuksen ryhmille. Heureka-retki innostaa oppilaita tutustumaan tieteen saavutuksiin ja arkielämäämme helpottaviin innovaatioihin.

 • Tapahtumakumppanuus tuo vieraat tieteen pariin.

  Tapahtumakumppanuus

  Järjestämme vuosittain useita koko perheen yleisötapahtumia. Tapahtumat tarjoavat tiede-elämyksiä ja hauskaa tekemistä eri teemojen kautta. Suosituimpia tapahtumiamme ovat esimerkiksi Lasten lääketieteen päivä, Kemian yö ja aikuisille suunnatut H18-iltatilaisuudet. Toteutamme mielellämme myös kumppanien omia sidosryhmätapahtumia isoissa ja muunneltavissa tiloissamme.

 • Kohdeyhteistyö

  Kohdeyhteistyö

  Kohdeyhteistyön tuloksena on kehitetty mm. Tiedettä pallolla -kohde, joka on yksi suosituimmista näyttelykohteistamme. Tiedettä pallolla esittelee muun muassa ilmastonmuutosta ja avaruustutkimusta vuorovaikutteisesti. Kohteella järjestetään päivittäin opastettuja esityksiä. Kohde on kehitetty yhteistyössä pitkäaikaisen kumppanimme kanssa.

 • Ideaverstasyhteistyö

  Ideaverstasyhteistyö

  Ideaverstas on luovan ongelmanratkaisun ja työpajojen alue. Työpajoissa ideoidaan, rakennellaan ja ratkaistaan erilaisia haasteita. Ideaverstas kehittää yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitoja, materiaalituntemusta ja teknistä ymmärrystä. Haluttuja ratkaisuja kehitetään ideoimalla, kokeilemalla, testaamalla ja parantamisella.

 • Musta tuntuu

  "Musta tuntuu..."

  Etsimme kumppaneita vaikuttavan, halkaisijaltaan 6-metrisen taideteoksen toteuttamishankkeeseen. Heurekan ja STEK ry:n järjestämän ideakilpailun voittanut teos “Musta tuntuu…” on arkkitehti Pentti Kareojan ja kuvanveistäjä Aimo Katajamäen suunnittelema. Metallisessa veistoksessa yhdistyvat niin tiede ja taide kuin optiikan lainalaisuudet sekä uudet teknologiset innovaatiot.

"Haluamme olla vahvasti mukana tukemassa tiedeaineiden koulutusta ja ylläpitämässä kiinnostusta tieteeseen, ja Heureka tarjoaakin innostavan tavan oppia tieteestä käytännönläheisessä ja vuorovaikutteisessa ympäristössä."

- Meri Vainikka, toimitusjohtaja, PPG Tikkurila

 • Heureka x ABLOY

  ”Aito innostus yhteistyöhön, kumppanin toiveidenkuuntelu ja vuorovaikutteinen yhdessä ideointi tulivat Heurekan porukalta todella luontevasti, ja niiden kautta saimme suunniteltua ja toteutettua timanttisen yhteistyön, joka saavutti kaikki tavoitteemme.”

  Lue tarina
 • Heureka x Tevella

  ”Tevella haluaa olla mukana yhteistyössä, joka mahdollistaa oppimisen sekä kehittymisen yhdessä. Heureka toimii kumppanuudessa inspiroivana ympäristönä, joka tarjoaa käytännönläheisen ja vuorovaikutteisen tavan oppia tiedettä sekä yhdistää siihen pedagogiikkaa innovatiivisesti”

  Lue tarina
 • Tekoäly x CSC

  "Olemme mukana Heurekan Tekoäly- ja robotiikka-vaikuttavuusohjelmassa ja Me, myself & AI -näyttelyn kohdeyhteistyössä. Haluamme tuoda tavallisten ihmisten tietoon tekoälyn mahdollisuuksia ja kertoa, mitä sen avulla voi toteuttaa."

  Lue tarina
 • Lasten lääketieteen päivä x THL

  “Heurekan ammattitaito tapahtuman järjestämisessä oli ensiluokkaista. Kaikki järjestelyt toimivat hienosti. Kokemus oli innostava, joten pohdimme vastaavan tapahtumasisällön tuottamista myös tulevaisuudessa."

  Lue tarina
 • Heureka x Elgood/Partco

  "Kumppanuudesta saamme näkyvyyden lisäksi arvokasta käyttäjäkokemusta ja palautetta sekä kehitysehdotuksia tuotevalikoimaamme. Heurekalle kumppanuus tarjoaa joustoa ja lisämahdollisuuksia erilaisiin uusiin kokeiluihin ja ideointeihin."

  Lue tarina
 • Leikin voima x PPG Tikkurila

  ”Heurekaa ja PPG Tikkurilaa yhdistää moni asia, mikä tekee Heurekasta meille luontevan yhteistyökumppanin. Haluamme olla vahvasti mukana tukemassa tiedeaineiden koulutusta ja ylläpitämässä kiinnostusta tieteeseen, ja Heureka tarjoaakin innostavan tavan oppia tieteestä käytännönläheisessä ja vuorovaikutteisessa ympäristössä."

  Lue tarina
 • Heureka x STEK

  “Yhteistyö on ollut hyvin hedelmällistä, sujuvaa ja hauskaa. Innoittajanne innoittavat hyvin myös yhteistyökumppaneita. Kumppanuutemme on tähänkin mennessä tuottanut aika ajoin aivan uusia muotoja, ja uskomme löytävämme uusia mahdollisuuksia myös jatkossa."

  Lue tarina
 • Kohdeyhteistyö

  Tiedettä pallolla x Vaisala

  “Yhteistyö Heurekan kanssa on luontevaa, sujuvaa ja ennen kaikkea innostavaa. Näen tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia, sillä tiedekasvatus on meille tärkeä osa-alue, jossa haluamme olla mukana. Haluamme kannustaa lapsia ja nuoria tieteen ja tutkimuksen pariin."

  Lue tarina
 • Suoliston salaisuus x Biocodex

  “Yhteistyö Heurekan kanssa on sujuvaa, joustavaa ja lämminhenkistä. Heurekalaisilla on aitoa tahtoa löytää kaikille osapuolille hyvä ratkaisu ja he ovat vastaanottavaisia uusille ideoille."

  Lue tarina
 • SuperPUU x UPM Plywood

  “Maailman ensimmäisen puusatelliitin WISA Woodsatin prototyypin stratosfäärilento järjestettiin kesäkuussa 2021 Heurekan edustalta."

  Lue tarina