Kohdeyhteistyö

Ajankohtaisia sään ja avaruuden ilmiöitä

Tietoa Maapallolta ja avaruudesta

Tiedettä pallolla -kohteella esitellään satelliittien keräämää dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja tähtitieteestä.

Tiedettä pallolla (Science On a Sphere) on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto.

Halkaisijaltaan parimetrisen pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja avaruudesta. Osa materiaaleista päivittyy joka päivä.

Tiedettä pallolla -kohteella nähdään mm. 

Maapallolta: Maanpinnan muodot, mannerlaattojen liikkeet, maanjäristykset, yön ja päivän raja sekä Maan magneettisuuden.

Valtameristä: Merivirrat, valtameren pintalämpötilan, pinnanvaihtelut sekä tsunamit, merieläinten vaellusreittejä ja lumipeitteen laajuuden pohjoisella pallonpuoliskolla. 

Ilmakehästä: Hirmumyrskyt, salamaniskut, lämpötilan vaihtelut, hiilidioksidipitoisuuden, satelliitit ja sääennusteet. 

Avaruudesta: Aurinkokunnan, Kuun, planeetat sekä planeettojen kuut ja linnunradan.

Science on a Sphere – Lue lisää
 • Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit tulevat myyntiin maanantaina 25.3.2024 klo 10. Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Tiederavintolan äitienpäivälounaan varanneelle perheelle tarjotaan Heureka-liput puoleen hintaan. Alennuksen saa Heurekan lipunmyynnistä äitienpäivälounaan kuittia vastaan äitienpäivänä.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torstain iltalippu kympillä

  Tarjous

  Heurekassa tarjotaan torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Lahjalippu Heurekaan

  Voimassa 12kk ostopäivästä

  Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Vastuullisuus Heurekassa

  Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000