Elävät maailmat -planetaarioelokuva

Elämä on muovannut Maata. Elämän merkit kuten metsät, jotka pitävät ilmastomme tasapainossa, sekä tuulet, jotka kuljettavat elämälle elintärkeää vettä ja happea pallomme kaukaisimpiinkin kolkkiin, voi nähdä jopa valovuosien päästä. Tämä täysin digitaalinen planetaarioelokuva vie sinut tutkimusmatkalle ajan halki oppimaan elämästä yhtenä kotiplaneettamme tärkeimmistä ominaisuuksista.

Elokuvassa kerrotaan, miten elämä ja Maa ovat kehittyneet yhdessä, ja esittelee, miten elämä on muovannut Maan pintaa ja ilmastoa miljardien vuosien aikana. Opit myös, miten valo ja värit voivat auttaa meitä tunnistamaan elämää muilla kaukaisilla planeetoilla. Pohdimme usein, että millaista elämää meidän aurinkokunnassamme ja sen ulkopuolella voisi olla. Elävät maailmat -elokuva rohkaisee katsojaa kuitenkin pohtimaan, miten meidän oman planeettamme syvällisempi ymmärtäminen voi auttaa meitä etsimään elämää avaruuden muista kolkista ja miten voisimme tehdä yhteistyötä tämän elävän maailmamme kanssa oman selviytymisemme varmistamiseksi myös tulevaisuudessa.

Ikäraja: 5 vuotta

Elokuvan kesto: 27 min.

Kieli: Elokuva on puhuttu suomeksi, mutta sen voi kuunnella kuulokkeiden kautta ruotsin, englannin tai venäjän kielellä.

 • Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit 2024

  Kesän tiedeleirit tulevat myyntiin maanantaina 25.3.2024 klo 10. Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

 • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

  Tiederavintolan äitienpäivälounaan varanneelle perheelle tarjotaan Heureka-liput puoleen hintaan. Alennuksen saa Heurekan lipunmyynnistä äitienpäivälounaan kuittia vastaan äitienpäivänä.

 • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

  Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

 • Torstain iltalippu kympillä

  Torstain iltalippu kympillä

  Tarjous

  Heurekassa tarjotaan torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana.

 • Lahjalippu Heurekaan

  Lahjalippu Heurekaan

  Voimassa 12kk ostopäivästä

  Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

 • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

  Vastuullisuus Heurekassa

  Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

 • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

  Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000